Wednesday, January 12, 2022

Hur man skriver uppsatsslutsatser

Hur man skriver uppsatsslutsatser



Till sist, några råd om hur man inte avslutar en uppsats:. Den fokuserar på att ge en tydlig, koncis översikt över vad som behandlades i uppsatsen. Denna typ av slutsatser kommer att använda en anekdot och en samtalston för att dra uppmärksamhet hur man skriver uppsatsslutsatser oro, tolkningar, personlig övertygelse, politik eller känslor, hur man skriver uppsatsslutsatser. Under århundradet efter uppfinningen av tryckpressen gav medeltidens relativt stillastående intellektuella atmosfär vika för reformationens och renässansens sociala omvälvningar. ett gigantiskt avhumaniseringsföretag"; uppsatsen kan avslutas med att antyda att marxistisk analys i sig är avhumaniserande eftersom den tolkar allt i ekonomiska – snarare än moraliska eller etiska – termer. Med andra ord, det svarar på "varför.





snabblänkar



Publicerad den 24 januari av Shona McCombes. Reviderad den 6 december, Slutsatsen är det sista stycket i din uppsats. En stark slutsats syftar till att:, hur man skriver uppsatsslutsatser. Din slutsats ska ge en känsla av avslutning och komplettering av ditt argument, men också visa vilka nya frågor eller möjligheter det har öppnat upp. Denna slutsats är hämtad från vårt kommenterade essäexempel som diskuterar punktskriftsystemets historia. Punktskrift banade väg för dramatiska kulturella förändringar i hur blinda behandlades och de möjligheter som stod till buds. I denna mening bidrog punktskrift till bredare sociala förändringar i blindhetsstatus. Nya tillgänglighetsverktyg ger praktiska fördelar för dem som behöver dem, men de kan också förändra perspektiv och attityder hos dem som inte gör det.


Fler exempel på uppsatsslut Vanliga frågor om att skriva en uppsatsavslutning. Till hur man skriver uppsatsslutsatser din slutsats, signalera att uppsatsen närmar sig sitt slut genom att återgå till ditt övergripande argument. Undvik att bara sammanfatta varje stycke eller upprepa varje punkt i ordning; försök att sammanföra dina poäng på ett sätt som gör kopplingarna mellan dem tydliga. Slutsatsen är din sista chans att visa hur alla stycken i din uppsats blir en sammanhängande helhet. Scribbr Plagiat Checker. För att avsluta din slutsats, zooma ut till en bredare bild av ämnet och överväg konsekvenserna av ditt argument. Till exempel:.


Försök att avsluta med en stark, avgörande mening som lämnar läsaren med en kvardröjande känsla av intresse för ditt ämne. Alla bevis eller analyser som är väsentliga för att stödja ditt avhandlingsuttalande bör visas i uppsatsens huvuddel. Slutsatsen kan inkludera mindre delar av ny information - till exempel en mening eller två som diskuterar bredare implikationer, hur man skriver uppsatsslutsatser, eller ett citat som fint sammanfattar din centrala punkt. Även om din uppsats har utforskat olika synvinklar bör din egen ståndpunkt vara tydlig. Det kan finnas många möjliga tillvägagångssätt till ämnet, men du vill lämna läsaren övertygad om att din är den bästa!


Den erkänner de motsatta argumenten samtidigt som den tar en tydlig och avgörande ståndpunkt. Internet har haft en stor positiv inverkan på utbildningsvärlden; Bortsett från enstaka fallgropar, är dess värde uppenbart i många tillämpningar. Framtiden för undervisningen ligger i de möjligheter som internet öppnar för kommunikation, forskning och interaktivitet. Som distansutbildningens popularitet hur man skriver uppsatsslutsatser, eleverna värdesätter den flexibilitet och tillgänglighet som digital utbildning erbjuder, och utbildare bör fullt ut ta till sig dessa fördelar, hur man skriver uppsatsslutsatser. Denna slutsats är hämtad från en kort uppsats som förklarar uppfinningen av tryckpressen och dess effekter på det europeiska samhället. Den fokuserar på att ge en tydlig, koncis översikt över vad som behandlades i uppsatsen, hur man skriver uppsatsslutsatser.


Uppfinningen av tryckpressen var viktig inte bara när det gäller dess omedelbara kulturella och ekonomiska effekter, utan också när det gäller dess stora inverkan på politik och religion i hela Europa. Under århundradet efter uppfinningen av tryckpressen gav medeltidens relativt stillastående intellektuella atmosfär vika för reformationens och renässansens sociala omvälvningar. En enda teknisk innovation hade bidragit till den totala omformningen av kontinenten. Långt hur man skriver uppsatsslutsatser den endimensionella skurken han ofta anses vara, är Frankensteins karaktär övertygande på grund av den dynamiska narrativa ram som han placeras i.


Slutsatsen kan också reflektera över de bredare konsekvenserna av ditt argument, och visa hur dina idéer kan tillämpas på andra sammanhang eller debatter. Slutstycket i en uppsats är vanligtvis kortare än inledningen. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter, hur man skriver uppsatsslutsatser. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Home Knowledge Base Essay Hur man avslutar en uppsats Interaktivt exempel. Hur man avslutar en uppsats Interaktivt exempel Publicerad den 24 januari av Shona McCombes. Exempel på uppsatsslut Hur man skriver uppsatsslutsatser banade väg för dramatiska kulturella förändringar i hur blinda behandlades och de möjligheter som stod till buds för dem.


Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. Argumenterande essä slutsats Internet har haft en stor positiv inverkan på utbildningsvärlden; Bortsett från enstaka fallgropar, är dess värde uppenbart i många tillämpningar. Slutsats av uppsatsen Uppfinningen av tryckpressen var viktig inte bara när det gäller dess omedelbara kulturella och ekonomiska effekter, utan också när det gäller dess stora inverkan på politik och religion i hela Europa. Vad ingår i en uppsatsavslutning?


Hur lång är en uppsatsavslutning? Är den här artikeln till hjälp? Shona McCombes Shona har en kandidatexamen och två magisterexamen, så hon är expert på att skriva en bra avhandling, hur man skriver uppsatsslutsatser. Hon har också arbetat som redaktör och lärare och arbetat med elever på alla olika nivåer för att förbättra deras akademiska skrivande. Andra elever gillade också. Det brukar komma i slutet av inledningen.





warren buffett uppsats



Eller så kanske du vill sätta in ditt argument i ett annat, kanske större sammanhang. Hitta sedan ett sätt att sammanfatta dessa punkter på ett sätt som visar vikten av idéerna. Slutsatsen borde snarare förmedla en känsla av avslutning tillsammans med ämnets större betydelse och kvardröjande möjligheter. Nu när du vet vad en bra slutsats omfattar kan du gå in på de små detaljerna. Vad mer bör slutsatsen innehålla, förutom att upprepa din avhandling och sammanfatta dina poäng? Här är några strategier för att avsluta din uppsats på ett smart och tankeväckande sätt:. Att inkludera ett citat från en av dina primära eller sekundära källor kan rama in din avhandling eller slutliga tankar i ett annat ljus. Detta kan lägga till specificitet och textur till ditt övergripande argument.


Om du bestämmer dig för att förstärka din slutsats på detta sätt, se till att det sekundära materialet lägger till och inte förringar de poäng du redan har gjort. När allt kommer omkring vill du ha sista ordet! Allra i slutet av uppsatsen kommer din avslutande mening eller clincher. När du funderar på hur man skriver en bra slutsats, måste läsaren vara top of mind. Vad kan du säga för att få läsaren till en ny syn på ämnet? Den här sista meningen måste hjälpa läsarna att känna en känsla av stängning. Det bör också sluta positivt, så att din publik känner sig glad att de läser din tidning och att de lärde sig något värdefullt. Den här artikeln har godkänts av en Indeed Career Coach. Slutsatser anses ofta vara den svåraste delen av en uppsats att skriva.


Men de är också en av de viktigaste aspekterna av ett papper eftersom de ger klarhet och insikt i ämnet. I den här artikeln kommer vi att förklara när och hur man skriver en slutsats, lista de olika typerna av slutsatser, detaljera vad som ska inkluderas och vad som ska undvikas, ge en översikt som du kan använda i din nästa uppsats och ge några exempel på både effektiva och ineffektiva slutsatser. Relaterat: Guide till att skicka in ett skrivprov. Slutsatser bör användas varje gång du skriver en uppsats, rapport eller artikel som föreslår eller utforskar en idé, fråga eller händelse. Denna idé kallas ett avhandlingsuttalande och det ger strukturen och motivationen för hela verket. Med andra ord, det svarar på "varför. En effektiv slutsats skapas genom att följa dessa steg:.


Återberätta avhandlingen: En effektiv slutsats för läsaren tillbaka till huvudpunkten och påminner läsaren om syftet med uppsatsen. Undvik dock att upprepa avhandlingen ordagrant. Omformulera ditt argument något samtidigt som du behåller den primära poängen. Upprepa dina stödpunkter: Bortsett från att upprepa din avhandling, bör du också upprepa punkterna som du gjorde för att stödja den genom hela uppsatsen. Men istället för att bara upprepa tidningens argument, sammanfatta idéerna. Gör en koppling mellan dina inledande och avslutande uttalanden: Det är ofta effektivt att återvända till inledningens teman, vilket ger läsaren en stark känsla av slutsats.


Du kan åstadkomma detta genom att använda liknande koncept, återgå till ett originalscenario eller genom att inkludera samma bilder. Ge lite insikt: Din slutsats bör ge läsaren en lösning, en insikt, frågor för vidare studier eller en uppmaning till handling. Vad är innebörden av ditt argument? Varför skulle någon bry sig? Du vill svara på den här typen av frågor här och ge publiken något att tänka på. Relaterat: Hur man formaterar ett följebrev med tips och exempel. Även om olika källor citerar olika typer av slutsatser, fyller de alla en av dessa tre primära funktioner:. Sammanfattning: Denna stil används ofta när man skriver om tekniska ämnen med en mer klinisk ton, såsom undersökningar, definitioner och rapporter.


Eftersom den parafraserar uppsatsens huvudidéer, används den oftast i längre stycken där läsarna behöver en påminnelse om uppsatsens huvudpunkter. Som sådan bör den undvika reflexiva referenser eller subjektiva idéer som "enligt min åsikt" eller "jag känner". Editorialization: Editorialization används främst i essäer där det finns ett kontroversiellt ämne, en personlig koppling eller en vädjan för att övertyga läsaren. Denna stil innehåller författarens kommentarer om ämnet och uttrycker ofta deras personliga investering i frågan som diskuteras. Denna typ av slutsatser kommer att använda en anekdot och en samtalston för att uppmärksamma oro, tolkningar, personliga övertygelser, politik eller känslor. Externalisering: Används ofta i essäer som närmar sig en viss fråga som är en del av ett mycket mer komplext ämne, en extern slutsats ger en övergång till ett relaterat men separat ämne som leder läsarna att vidareutveckla diskussionen.


Faktum är att det ofta betraktas som en ny introduktion som helt och hållet inkluderar ytterligare en avhandling, vilket möjliggör utveckling till en annan potentiell uppsats. Här är några saker att undvika när du skriver din slutsats:. Undvik att introducera avhandlingen, nya idéer eller bevis för första gången. Om nya poänger tas fram i din slutsats, ta ut dem och försök införliva dem i ett av huvudstyckena i din uppsats. Se till att du använder en ton som överensstämmer med resten av papperet.

No comments:

Post a Comment