Tuesday, March 1, 2022

En nivå historia uppsats

En nivå historia uppsats



Väl, en nivå historia uppsats, dessa tillvägagångssätt tillför intresse och förståelse och hjälper till att göra din examen till en givande process för utbildning och exponering. Märkt av lärare Detta dokument har markerats av en av en nivå historia uppsats bra lärare. Den viktigaste orsaken till att Wolseys fall från makten var hans misslyckande med att få en skilsmässa för Henry VIII- Hur långt håller du med om detta påstående? Tidigare inlägg Hur man skriver en A-Level History Essay. Du kommenterar med ditt Facebook-konto.





Slutsatsanalys



Bra gjort! Du har kommit in på universitetet för att läsa historia, ett av de mest intressanta ämnena som erbjuds. En anledning till att det är väldigt intressant är att det finns en tydlig progression från utmaningarna på A-nivå till kraven för en examen. Och det är ditt problem. Du har fått din första uppsats och du är inte tydlig med dessa krav. Den första regeln en nivå historia uppsats en enkel sådan. Frågorna kan se likadana ut men dina svar måste vara olika. På vilket sätt annorlunda? Inte i första hand vad gäller mer fakta, en nivå historia uppsats, eftersom universitetshistoria inte i huvudsak är ett kunskapstest, inte en fråga om att komma ihåg datum eller citat. Det är verkligen lämpligt att stödja argument med relevant information, tonvikten ligger på relevant inte information, och, när du använder fakta, få dem rätt.


Att få dina fakta fel riskerar att undergräva det intryck du skapar eftersom det tyder på att du inte riktigt kan ämnet. Men historia är vad du kommer ihåg när du glömmer fakta. Det är en vana att tänka, en attityd av kritisk granskning och framställning, en metod för undersökning. Dessa bör ligga till grund för din läsning för din uppsats och bör vägleda din förberedelse, och det är i deras ljus som fakta ska bedömas. De måste bidra till det kritiska argumentet, och det kräver en förmåga att engagera sig i tre element om uppsatsen ska bli bra:. Jag kommer att gå igenom alla tre, men oroa dig inte, en nivå historia uppsats.


I detta skede är dessa för de flesta elever en strävan och inte en prestation; men ambitionen är viktig eftersom den visar dig för det första hur din examenskurs skiljer sig från A-nivå och för det andra vad du förväntas kunna göra i slutet av din universitetskarriär. För att göra det bra bör du anstränga dig för att börja inkludera vart och ett av dessa element i dina uppsatser. Många frågor rör nyckelbegrepp i historien. Vad menar du med franska revolutionen? Är det i första hand den våldsamma utmaningen mot kunglig auktoritet ien nivå historia uppsats skapandet av en ny politisk ordning, en markant ideologisk diskontinuitet, socioekonomisk förändringsprocess, eller, om en kombination av alla dessa, har företräde och kräver mest förklaring?


Vad förstår du med orsaker? Dessa frågor måste diskuteras tydligt, öppet. Det är nyckeln till en bra uppsats på universitetsnivå. De bör inte lämnas outtalade och oadresserade; och din diskussion om dem bör återspegla din medvetenhet om att frågor är involverade i analysen och att du är kapabel att ta itu med dem. Du måste också vara medveten om att det kommer att finnas olika svar och detta bör styra din hantering av begreppen. Detta leder till metodik. I det här avsnittet bör du uttryckligen ta upp frågan om hur forskare, inklusive du själv, kan hantera de konceptuella frågorna.


Detta följer den föregående punkten nära. Vilka källor bör forskare använda och hur ska de använda dem? Om du en nivå historia uppsats den senare, en nivå historia uppsats, du understryker det faktum att revolutionen ledde till inbördeskrig, och att orsakerna till vad du presenterar som revolutionen inte var ett massförkastande av det befintliga systemet. Du påpekar också att få människor föreställde sig vad de förväntades en nivå historia uppsats i en republik och rättegången mot kungen än mindre terrorvälde.


Revolutionen presenteras och studeras alltså som en dynamik, en nivå historia uppsats, förändringsprocess, som kräver olika förklaringar i vissa skeden. En nyckelfunktion i universitetsarbete är att du måste ta upp uttryckligen i vilken grad historiker har olika åsikter, och varför, och att visa att du förstår att dessa åsikter förändras och kan lokalisera din egen uppsats i deras debatter, en nivå historia uppsats. För den franska revolutionen ser vi en tendens bland franska forskare att betona socioekonomiska orsaker, bland amerikanska akademiker att betona de konceptuella inkonsekvenserna i den franska ancien régime och bland brittiska författare att understryka kortsiktiga politiska frågor, en nivå historia uppsats.


Låter svårt? Tja, dessa tillvägagångssätt tillför intresse och förståelse och hjälper till att göra din examen till en givande process för utbildning och exponering. Jeremy Black är professor i historia vid University of Exeter. Han är författaren, med Donald M, en nivå historia uppsats. MacRaild, av Studying History Palgrave, 3:e upplagan, Hur man skriver din första grunduppsats. Jeremy Black förbereder läsarna för universitetshistoriens påfrestningar. Jeremy Black Publicerad i History Review Issue 63 mars De måste bidra till det kritiska argumentet, och det kräver en förmåga att engagera sig i tre element om uppsatsen ska bli bra: Conceptualization Methodology Historiography. Konceptualisering Många frågor rör nyckelbegrepp i historien.


Metod I det här avsnittet bör du uttryckligen ta upp frågan om hur forskare, inklusive du själv, kan hantera de konceptuella frågorna. Historiografi En nyckelfunktion i universitetsarbete är att du måste ta upp uttryckligen i vilken grad historiker har olika åsikter, och varför, och att visa att du förstår att dessa åsikter förändras och kan lokalisera din egen uppsats i deras debatter. Tio viktiga saker att göra Läs frågan och förstå vad den frågar om. Träna ut ditt tillvägagångssätt. Skriv en detaljerad uppsatsplan, med olika punkter per stycke. Ha en inledning där du avslöjar din förståelse av den aktuella debatten i tolkningar.


Kom ihåg att hantera begreppen i frågan och i ditt svar tydligt. Kom ihåg att explicit introducera relevanta historiska metoder. Engagera dig i historieskrivningen, olika historikers åsikter. Genom att göra det, visa hur ditt arbete är en del av debatten. Ha en tydlig slutsats som lyfter fram relevansen av ämnet och ditt svar för bredare historiska frågor. Inkludera en läslista och ett antal ord. Slutsats Låter svårt? Populära artiklar. De En nivå historia uppsats Döden: Den största katastrofen någonsin. Vad är historia?





ännu en gång till sjöuppsatsen



Hur betydande var Kinas ingripande i att avgöra kursen och resultatet av Koreakriget? Bedöm adelns roll i att tillhandahålla politisk stabilitet i Tudor England 5-stjärniga s. I vilken utsträckning förtjänar Stalin titeln röd tsar när han bedömer hans styre i samband med rysk regering från ? Den viktigaste orsaken till att Wolseys fall från makten var hans misslyckande med att få en skilsmässa för Henry VIII- Hur långt håller du med om detta påstående? Labour svaghet var den viktigaste orsaken till konservativ dominans från till Hur långt håller du med? The Weakness of the Directory var huvudorsakerna till att Napoleon tog makten.


I vilken utsträckning är oljekrisen en vändpunkt i efterkrigstidens ekonomiska utveckling? Extended Essay: Bismarck and The Unification of Germany 5-stjärniga s. Slutsatsanalys Bra slutsatser refererar vanligtvis tillbaka till frågan eller rubriken och tar upp den direkt - till exempel genom att använda nyckelord från titeln. Använder de nyckelord från titeln eller frågan? Svarar de direkt på frågan? Kan du räkna ut frågan eller rubriken bara genom att läsa slutsatsen? I vilken utsträckning var andra världskriget den viktigaste vändpunkten för medborgerliga rättigheter "Sammanfattningsvis kan vi se att andra världskriget verkligen inte var den mest framgångsrika perioden för medborgarrättsrörelsen eftersom den manteln förmodligen kan tas upp av händelserna under 2010, men det markerade en betydelsefull vändpunkt i den sociala acceptansen av afroamerikaner och även om det av bekvämlighetsskäl tvingade fram integrering av svarta i det amerikanska vardagslivet.


Har ont om kontanter - och vill ha GRATIS tillgång? Du behöver inte använda ditt pass direkt - du kan spara det till senare! Klicka här för att skicka in din uppsats. Märkt av en lärare Detta dokument har markerats av en av våra fantastiska lärare. Referentgranskat Det här dokumentet har granskats av en av våra expertgrupp för uppsatsgranskning. Peer reviewed Det här dokumentet har granskats av en av våra specialiststudenters dokumentgranskningsgrupp. Han är författaren, med Donald M. MacRaild, av Studying History Palgrave, 3:e upplagan, Hur man skriver din första grunduppsats.


Jeremy Black förbereder läsarna för universitetshistoriens påfrestningar. Jeremy Black Publicerad i History Review Issue 63 mars De måste bidra till det kritiska argumentet, och det kräver en förmåga att engagera sig i tre element om uppsatsen ska bli bra: Conceptualization Methodology Historiography. Konceptualisering Många frågor rör nyckelbegrepp i historien. Metod I det här avsnittet bör du uttryckligen ta upp frågan om hur forskare, inklusive du själv, kan hantera de konceptuella frågorna.


Historiografi En nyckelfunktion i universitetsarbete är att du måste ta upp uttryckligen i vilken grad historiker har olika åsikter, och varför, och att visa att du förstår att dessa åsikter förändras och kan lokalisera din egen uppsats i deras debatter. Tio viktiga saker att göra Läs frågan och förstå vad den frågar om. Träna ut ditt tillvägagångssätt. Skriv en detaljerad uppsatsplan, med olika punkter per stycke. Ha en inledning där du avslöjar din förståelse av den aktuella debatten i tolkningar. Kom ihåg att hantera begreppen i frågan och i ditt svar tydligt.


Kom ihåg att explicit introducera relevanta historiska metoder. Engagera dig i historieskrivningen, olika historikers åsikter. Genom att göra det, visa hur ditt arbete är en del av debatten. Ha en tydlig slutsats som lyfter fram relevansen av ämnet och ditt svar för bredare historiska frågor. Inkludera en läslista och ett antal ord. Slutsats Låter svårt? Kan du skapa ett annat inlägg angående källfrågor tack?? Gilla Gilla. Du kommenterar med din WordPress. com-konto. Du kommenterar med ditt Google-konto. Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Du kommenterar med ditt Facebook-konto.


Meddela mig om nya kommentarer via e-post. Meddela mig om nya inlägg via e-post. Hoppa till innehåll 17 december, Sapph:. Hej grabbar! Så här går vi: Som jag sa i mitt tidigare inlägg, introduktionen kan hävdas vara den viktigaste aspekten av en uppsats i vilken utsträckning håller du med om att introduktionen av en uppsats är den viktigaste delen av en uppsats... Stycke Viktigaste punkten efter en i frågan. Omformulera frågan för att svara på om punkten som ingår i rubriken var den mest signifikanta 1 rad eller inte. Även om detta innebär att du lämnar några rader att gå tillbaka till, prioritera din slutsats.

No comments:

Post a Comment