Tuesday, February 15, 2022

Argumenterande uppsats om drickande ålder

Argumenterande uppsats om drickande ålder



Bör dricksåldern sänkas till en yngre ålder. De flesta ungdomar kombinerar alkoholkonsumtion med användning av andra hårda droger, särskilt på fester, argumenterande uppsats om dricksåldern, och intag av dessa läkemedel kan påverka hur de beter sig runt människor eller i värsta fall orsaka sjukdomar som cancer eller njursvikt Kidspot, The Destruction of the Drinking Age Varför kan en 18-åring dö för vårt land, rösta om beslut som påverkar oss alla och går i fängelse men kan inte dricka alkohol lagligt? Använd den i kassan. Ta bort synden och det resulterar i färre syndare.





Gör en uppsats



Alkohol, det har varit en del av den mänskliga kulturen i århundraden. Från religiösa sammankomster till arbetsrelaterade träffar, alkohol har varit en huvudfaktor i socialisering och även vissa kulturella evenemang i flera år. Även om det verkar så viktigt för vissa befolkningar, har de flesta länder åldersbestämmelser för alkohol och en av de mest […]. Nuförtiden har det blivit praktiserat och lagligt att dricka alkohol överallt i världen. Varje land och kultur har sitt eget sätt att använda detta ämne. På fester, argumenterande uppsats om dricksåldern, i vardagen för vissa, eller bara som en tillfällig uppfräschning. Men inte alla ställen i världen har samma lagliga dricksålder. Den lägsta åldern för att dricka i […]. Vid något tillfälle har de flesta människor druckit lite alkohol innan deras 21-årsdag vädret var med vänner, en fest eller med familjen på ett familjeevenemang.


Vissa människor undviker det hela livet, andra argumenterande uppsats om dricksåldern dagarna fram till deras 21-årsdag. USA som helhet har, förutom några få undantag, genomdrivit en alkoholkonsumtionslag som förbjuder alla yngre än 21 att köpa alkohol. Men illegalt drickande och hets […]. Även på skolans campus håller många av eleverna fester varje kväll. Särskilt inte på vardagar, om du går dig bredvid husen på sena natten, kan du se elever gå […]. Med detta har mycket debatt kretsat kring att sänka alkoholåldern […]. En av dessa regler är dricksåldern i vårt land. I USA har dricksåldern varit 21 sedan National Minimum Drinking Age Act antogs av kongressen i When the drinking age […].


Ett ämne som har mycket känt över hela USA är den lagliga dricksåldern. Vissa hävdar att den borde förbli vid tjugoett år gammal medan andra trycker på för att minska den till arton och detta har till och med orsakat en del kontroverser. Många länder har arton års ålder och detta påverkar andra […]. The National Minimum Drinking Age Act, som antogs av kongressen under året och framtvingade en förändring av de statliga lagarna för unga alkoholkonsumenter för att tillfredsställa oron från Mothers Against Drunk Driving, eller MADD. Minimiåldern för laglig drickande var uppe för debatt, men minimiåldern för mer seriösa beslut kvarstod, […].


I genomsnitt dör 29 personer i alkoholrelaterade olyckor. Rattfylleri tar cirka 10 personer per år. Alkohol har varit en kontroversiell fråga i många hundra år nu. Många olika länder och stater har olika åldersgräns för […]. Det har inte alltid varit så och det finns en chans att det är så argumenterande uppsats om dricksåldern inte fortsätta vara så. Huvudargumentet för att ha dricksåldern satt till tjugoett är att våra hjärnor inte är färdigutvecklade förrän vi når den åldern. Problemet med detta är att bara för att vi höjer […]. Har du någonsin undrat varför barn tenderar att dricka illegalt?.


Om nu dricksåldern sänktes skulle det mogna barn. Bara för att de argumenterande uppsats om dricksåldern få känslan av att dricka ansvarsfullt så det kan förändra hur barnen skulle dricka. Medan om dricksåldern argumenterande uppsats om dricksåldern skulle vara 18 det skulle kunna få ut barn […]. Sedan förbudet många politiker, forskare, argumenterande uppsats om dricksåldern, och föräldrar har diskuterat alkoholåldern. Ska alkoholåldern vara 21 eller ska vi sänka den till 18? Att låta 18 till 20-åringar dricka i reglerade miljöer med tillsyn skulle minska osäkra dricksaktiviteter. Att förbjuda dem denna rätt leder bara till att de känner att de […].


Hur många 18-åringar har dött för vårt lands skull, men de har fortfarande inte lagligt rätt att konsumera alkohol. Hur många 18-åringar kan sitta i jury och skicka män till avrättningsstolar, men de kunde fortfarande inte gå till spritaffären för att köpa en alkoholist […], argumenterande uppsats om dricksåldern. Dricksåldern bör sänkas till How can the U. S tillåta 18-åringar att bära gevär eller ta värvning i militären och inte tillåta dem att inte köpa en flaska öl? Även att ha dricksåldern upp till 21 kan främja farligt illegalt drickande på gymnasiefester. När du är […]. Varje år, cirka 5, tonåringar under 21 år dör till följd av att minderåriga dricker; inklusive 1, dödsfall i bilolyckor, 1, från mord, från självmord, såväl som hundratals från andra skador som fall, brännskador och drunkning Minderåriga dricker.


Alkohol är den ledande faktorn i flera dödsfall av tonåringar per […]. Varför kan en 18-åring dö för vårt land, rösta om beslut som påverkar oss alla och gå i fängelse men inte dricka alkohol lagligt? Efter förbudet antog nästan alla stater en lägsta laglig ålder för drickande på tjugoett. Sedan, mellan och tjugonio stater sänkte MLDA till arton, nitton eller tjugo, argumenterande uppsats om dricksåldern. Advokatgrupper uppmanade stater att höja sin MLDA till tjugoen. Flera gjorde det i slutet av s och tidigt argumenterande uppsats om dricksåldern, men andra gjorde det inte. För att uppmuntra en […]. I alla 50 delstater är den lägsta lagliga dricksåldern 21 år gammal. Det finns dock vissa undantag från stat till stat för konsumtion i hemmet, under vuxen övervakning, av medicinska nödvändigheter och andra skäl, argumenterande uppsats om dricksåldern.


När allt kommer omkring, om 18 åringar kan tjäna vårt land, köpa tobaksprodukter och lagligt anses vara vuxen, då […]. Detta har varit en pågående debatt i USA i ett par år nu. Vissa tycker att det vore bättre om det var det argumenterande uppsats om dricksåldern, medan andra inte gör det. Det finns många sidor av detta argument, men den som gör mig mest intresserad […]. Så viktigt är att behålla alkoholåldern på 21, argumenterande uppsats om dricksåldern, som har stöttat ungdomar effektivt. Det pågår en diskussion om huruvida att behålla alkoholåldern på 21 har det positiva eller negativa […].


Tänk dig att vara senior i gymnasiet, 18 år gammal. Ska unga vuxna lagligt kunna köpa en alkoholhaltig dryck vid denna ålder? Detta har varit en pågående kontrovers i USA om huruvida dricksåldern ska sänkas från år till år gammal. Vid år gammal argumenterande uppsats om dricksåldern Amerika, unga vuxna anförtros […]. Lägsta ålder för laglig drickande MLDA-lagar ger ett exempel på hur vetenskaplig forskning kan stödja effektiv offentlig politik. Alkoholanvändning bland ungdomar är relaterad till många problem, inklusive trafikolyckor, drunkning, skadegörelse, misshandel, mord, självmord, tonåringar, […]. Många människor runt om i världen dricker alkohol av många anledningar, argumenterande uppsats om dricksåldern.


Men vissa människor kanske inte kan dricka alkohol i andra länder på grund av lagen om dricksålder. Till exempel får människor dricka alkohol vid 18 års ålder i Korea, men de kan inte dricka i USA eftersom lagen om dricksålder […]. Sammanfattning Starten inträffade när du uppmanades att hitta en uppmaning till ett argument. Uppmaningen hittades på ProCon. Denna webbplats listar många kontroversiella ämnen med för- och nackdelar. En stack ut och det var argumentet om dryckesåldern skulle sänkas.


Därifrån måste källor hittas för att ge extra information […]. Tes: Berusningsdrickande är ett stort problem i dagens samhälle, och vissa skulle hävda att det är på grund av den lagliga dricksåldern; Idag skulle jag vilja undersöka två åsikter om att sänka den lagliga dricksåldern för att förstå denna fråga mer. Inledning: [Attention-Getter] Varje år, argumenterande uppsats om dricksåldern, fler än 4, minderåriga dör på grund av […]. Den motsatta synpunkten är att dricksåldern bör sänkas till cirka 18 eller högskolor och universitet hävdar att att ha dricksåldern 21 gör problemen värre. Om unga vuxna vet att de är lagligt tillåtna att dricka skulle det finnas mycket färre spänningssökare som försöker bryta mot lagen.


Dessutom […]. Även om det har funnits flera krav på att sänka alkoholåldern, är det en dålig idé. Dricksåldern bör inte sänkas eftersom det kommer att leda till en ökning av frekvensen av rattfylleri, hetskonsumtion och alkoholförgiftning, argumenterande uppsats om dricksåldern, alkoholinducerat våldsamt beteende och oönskad graviditet. Flera studenter hittar ett sätt att dricka alkohol oavsett om de är myndiga eller inte. När de överkonsumerar alkohol ökar det deras chanser att bli skadade, sexuella övergrepp eller mördade. Det kommer att finnas mindre chanser för studenter att konsumera alkohol om de känner till sin toleransnivå innan de börjar på college. Om den lagliga dricksåldern sänks, kommer eleverna att vara mindre benägna att använda falska handlingar och begå brott relaterade till alkoholkonsumtion.


Huvudargumentet mot en lägre dricksålder är att det är en risk för den allmänna säkerheten. Minderåriga som dricker är inte bara en stor risk för sig själva, utan även för andra, och detta gäller särskilt på motorvägarna. Faktum är att vissa amerikanska stater sänkte alkoholåldern under Vietnamkriget. Detta resulterade dock snabbt i fler alkoholrelaterade dödsfall på motorvägen. Så dricksåldern höjdes till rikstäckande i juli Eftersom de flesta får sitt första jobb vid 18 års ålder, kommer de att känna sig mer bekväma med andra arbetare om dricksåldern sänks. Detta skulle då göra dem mer produktiva. Det är heller ingen hemlighet att många minderåriga köper alkohol olagligt.


Om de skulle få köpa lagligt kommer det att öka inkomstflödet till anläggningar som barer och restauranger, argumenterande uppsats om dricksåldern. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Mest populära uppsatsämnen om att sänka dricksåldern utarbetade av våra experter:.





högskoleuppsatser om ledarskap



Det är alltid bra att ha lagar om sådana varor så att unga människor inte agerar i masshysteri och det finns berusade barn som springer på gatorna, men om en åldersgrupp som artonåringen kan göra det så lätt ändå och endast en mycket liten andel av dem fångas faktiskt av myndigheterna, och av denna anledning verkar det hela vara ett fullständigt slöseri med tid. Mer pengar spenderas av våra skattemedel för att driva en uppförsbacke. Tiden som ägnas åt att upprätthålla denna lag kan användas av våra poliser för att hitta och bekämpa allvarligare droger och andra problem som uppstår på våra gator varje dag. Att skriva upp en ung person eller gå igenom rättsprocessen för någon så ung måste också tänkas på dem som gör det som ett fullständigt slöseri med tid.


Det är runt tidpunkten för examen för gymnasieelever och högskolestudenter som de flesta fester arrangeras som lockar miljontals unga drinkare att komma till dem. För barnen som fångas av polisen och uppfostras med laddare, orsakar det dem juridiska problem i månader och år som kan påverka deras karriärer framåt, vilket gör att vissa hårt arbetande studenter lider, ibland hindrar dem från att gå framåt. John Cloud Lagarna som förhindrar att minderåriga dricker begränsar antalet drickande på grund av det faktum att tonåringar eller tjugoåringar som inte vill bryta mot lagen och fortsätter att koncentrera sig på viktigare aspekter av sitt liv, som utbildning, men de som bestämmer sig för att dricka, gör det till en punkt som är extremt farlig.


David J. Hanson, en sociolog vid State University of New York, som har studerat alkohol och drickande i över 40 år säger: "Färre unga vuxna dricker, men när de dricker tenderar de att dricka mer, och jag är mest oroad över att dricka överskott. När du förbjuder att dricka lagligt, trycker det in det på platser som är okontrollerade, som brödraskapshus. Det här är platser som främjar dryckesspel och överdriven, snabb konsumtion av alkohol, vilket sätter människor i fara att få alkoholförgiftning, och som kan vara dödlig. Förenta staternas militär tillåter tjänstemän och kvinnor att ansluta sig vid arton års ålder och ibland till och med sjutton med ett undantag som förklarar orsaken. Om en ung person kan uppmanas att kämpa för sitt land och riskera sitt liv inrikes eller utomlands, borde inte en person i den åldern också kunna lita på att ha gott omdöme att även köpa och dricka alkohol.


Detta är förmodligen det största argumentet som många använder när de uttrycker sina åsikter om varför dricksåldern bör sänkas. En artonåring med en pistol i handen är farligare än en artonåring med en öl i handen. Även om militära medlemmar vanligtvis inte tillåts ta bort sina vapen från basen, får de fortfarande ansvaret att hantera ett vapen medan de är omgivna av många andra tjänstemän och ibland civila om de patrullerar på gatorna i ett främmande land där fienden väljer att gömma sig bland dem. En av farorna med att sänka dricksåldern som har setts tidigare tidigare.


Under tiden, när den lagliga alkoholåldern faktiskt sänktes till arton års ålder, rapporterades det fler yngre och yngre alkoholkonsumenter sedan tidigare när de var tjugoett. James C. Fell Drinking hade rapporterats i högstadieskolor och mellanstadier, vilket var ett häpnadsväckande fynd. Anledningen till detta för mig är enkel. Unga människor har vanligtvis äldre vänner som faller av efter ett par år. Om dricksåldern är lägre så har ungdomar en yngre tillgång till vänner som kan köpa alkohol åt dem. Detta är fallet, om dricksåldern sänktes tillbaka till arton, skulle samma förflutna förmodligen komma tillbaka och förfölja oss. En annan bra anledning till att sänka alkoholåldern till arton är att det i andra länder som Italien, Kina och Grekland är mycket färre alkoholrelaterade incidenter än i USA.


Anledningen till detta är att om den "tabu" eller "förbjudna frukten" nyfikenheten att dricka tas bort, så lockas färre av det och det ges inte så högt värde när det gäller unga människor. De nyfikna provar det unga och kan tidigare bestämma sig om de njuter av smaken eller känslan det ger innan de får sätta sig bakom ratten på en bil eftersom köråldern är högre än dryckesåldern. Ta bort synden och det resulterar i färre syndare. Med det sagt, att sänka alkoholåldern till en åldersgrupp som känns som om de är oövervinnerliga, kan orsaka alkoholrelaterade incidenter och dödsfall på andra sätt. Det räcker inte att utbilda unga människor om de möjliga resultaten av att dricka för tidigt.


Unga människor kommer att fortsätta att ha inställningen att ingenting kan hända dem förrän något faktiskt gör det och vid den tiden är det för sent. Tonåringar tror att de vet allt, och tills de får den hårda sanningen att de inte gör det med oavsiktlig fysisk skada eller till och med lagförföljelse, kommer de att fortsätta att ha den attityden. Med över hundra collegepresidenter i , inklusive sådana skolor som Virginia Tech, Dartmouth och Duke, som undertecknar en förklaring om att alkoholåldern på 21 inte fungerar CBS News Magazine , är det lätt att säga att sänkning av alkoholåldern är något som måste ske.


Fakta är att en sänkning av alkoholåldern, även om det är svårare att se utan att faktiskt göra det, kommer att ta bort mystiken bakom det. Drickandet pågår ändå, hur hårda folk än är emot det så händer det. USA måste koncentrera sig på viktigare frågor än att anta lagar som bara kommer att driva alkoholbruket längre och längre under jorden och orsaka fler och fler hetsdrinkare. Tills detta händer kommer onödiga mängder tid och pengar att spenderas på något som aldrig kommer att försvinna.


Dricksåldern. Bör dricksåldern sänkas till en yngre ålder. org, 1 jan. Redaktör Richard Stengel. June Print Fell, John C. Mars Vi tar emot provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post.


HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. org Att dricka minderåriga är en lika värdelös kamp som att försöka stoppa droger från att föras in i Amerika. John Cloud Lagarna som förhindrar att minderåriga dricker begränsar antalet drickande på grund av det faktum att tonåringar eller tjugoåringar som inte vill bryta mot lagen och fortsätter att koncentrera sig på viktigare aspekter av sitt liv, som utbildning, men de som bestämmer sig för att dricka, gör det till en punkt som är extremt farlig.


Citerade verk: ProCon. Sänka drickandet. Sänka dricksåldern. Förenta staterna. Dricka alkohol. Brottsrätt. Åldersgrupp. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Åtkomst 7 januari Argumentative Essay On The Drinking Age. December Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, december Gratis uppsatsexempel - WowEssays. Publicerad 6 december, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. Dessa droger blir också beroendeframkallande och desorienterar en individs normala funktionalitet. Att inte ha någon laglig ålder för alkoholkonsumtion utgör därför ett kryphål för att förstöra den framtida generationen. I huvudsak reflekterar en tonårings inblandning i beroendeframkallande substanser och alkohol på hans vuxenliv eftersom denna person kommer att ha samma beteende.


Lagligheten i konsumtion av spritdrycker tjänar till att skydda folkets och landets intressen. Varje samhälle existerar konsekvent genom att införa regler som är avsedda att få fram det bästa ur varje individ. Således är laglighet ett sätt att förebygga brottsprevalens och mildra brottsbeteenden bland ungdomar som skulle förbättras genom alkoholism. Det uppstår också skadliga problem att inte ha en fastställd gräns för att dricka alkohol. För det första ägnar sig många ungdomar åt alkoholism och användning av substanser långt innan de uppnår den lagliga åldern. Miljöfaktorerna genom symbolisk interaktionism som förklaras av sociologen spelar nyckeln till att förstå behaviorism. Grupptryck och historia av alkoholism initierar barn att dricka. I det här fallet skulle en laglig ålder för intag av sprit inte ha någon effekt på konsumtionshastigheten av sådana drycker.


Att ha MLDA bör inte vara en faktor för att kontrollera alkoholism, utan snarare konsekvenserna av att ägna sig åt skadliga aktiviteter efter sådan incitament borde vara frågan. I grund och botten är det ingen idé att förneka en tonåring alkohol men han tar hemma och inte orsakar någon skada. Ungdomar bör ha rätt att njuta av sina liv och att sätta en gräns för åldersdrickande hämmar denna rätt. Slutligen skapar begränsningar av alkohol en illegal efterfrågan på en sådan vara. Å andra sidan, att göra det tillgängligt gör det mindre tilltalande vilket leder till ansvarsfullt drickande. Att ha en laglig ålder är därför en nödvändig förutsättning för att reglera tonåringars konsumtion av sprit, men det är aldrig tillräckligt för att hindra dem från att faktiskt komma åt och dricka alkohol. Effektiva åtgärder bör vidtas för att säkerställa dess lönsamhet i förhållande till graden av alkoholkonsumtion bland minderåriga.


Köp uppsats Betala för uppsats Skriv min uppsats Läxskrivning Hjälp Uppsatsredigeringstjänst Uppsatsskrivande Hjälp Skriv min högskoleuppsats Gör min uppsats Terminuppsats Skrivtjänst Kursskrivtjänst Skriv min forskning Uppsats Skrivhjälp Uppsatsskrivning Hjälp. Logga in Beställ nu. Ring nu! Beställ nu. Söka efter:. Beställ nu! Få anpassad uppsats från:. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Fördelar med att studera lokalt". Skrivet av akademiska experter med 10 års erfarenhet.

No comments:

Post a Comment