Wednesday, January 26, 2022

Pongal festivaluppsats

Pongal festivaluppsats



Klicka här för pongal festival uppsats om hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare. De är prydda med färg, blomstergirlanger, färgglada pärlor etc. Upptäck Havanna och Viñales 5 dagar - 4 nätter. Den här dagen kokas färskt ris i grytor med vatten. På Pongals dag tar folk på morgonen ett bad i floden och bär nya kläder.





Pongal - skördefesten



Pongal är den största skördefesten i Tamil Nadu. Pongal-festivalen firas den 14 januari varje år enligt hinduisk kalender. Vi tillhandahåller olika uppsatser om Pongal-festivalen på lätt engelska. Låt ditt barn veta mer om festivalerna i Indien. Thai Pongal är en skördefest som firas i Tamil Nadu. Thai Pongal firas i fyra dagar, från 13 till 16 januari enligt den gregorianska kalendern. Detta infaller till den sista dagen i den tamilska månaden Maargazhi, pongal festival uppsats. Skördefesten, infaller vanligtvis den 14:e eller 15:e januari, det är ett traditionellt tillfälle att tacka naturen för att fira livscyklerna som ger oss spannmål.


Festivalen markerar en period av överflöd, frid och lycka. Medan var och en av pongal festival uppsats dagar markerar en speciell religiös betydelse. Pongal är den enda hinduiska högtiden som följer en solkalender. Människor dyrkar gud solen, pongal festival uppsats och boskap som spelar stor roll pongal festival uppsats bra skörd och tillväxt av risfält. Folk erbjuder dem ris och firar pongal med alla ritualer, pongal festival uppsats. Den söta pongalen är gjord av ris, kardemumma, jaggery, mjölk och torra frukter. Människor byter hemgjorda läckra godis som ladoos och gur denna dag, pongal festival uppsats. Pongal är Tamil Nadus skördefest som firas i fyra dagar i mitten av januari med början från den sista dagen i den tamilska månaden.


Solen, pongal festival uppsats, jord och boskap dyrkas av bönder när människor tackar dem för att de ger en riklig skörd. Folk från Tamil Nadu deltog i denna festival med massor av förhoppningar och ambitioner. De städar sina hus och dekorerar det inför många dagars festliga tillfällen. De dekorerar jordkrukorna med kumkum och hakkors och fyller grytan med ris, vatten och lite mjölk enligt tradition och kokar den i eld. Enligt ritualen förknippad med denna festival kokas ris in pongal festival uppsats innergård eller på öppna fält. Människor i Tamil Nadu är övertygade om att solen tittar på förberedelserna på detta sätt som de försökte behaga och dyrka solguden.


Pongal firas mestadels i Pongal festivaluppsats staten Nadu. Den dagen som Pongal-festivalen firas i Tamil Nadu, i norr och Maharashtra firas den dagen som Makar Sakranti. Och några dagar innan Pongal-folket firar Lohri i Punjab. På Pongal-morgonen går folk och badar i floder och sjöar. De bär nya kläder och erbjuder ris till solguden, de äter också ris. På kvällen besöker de sina släktingar och delar ut riset bland dem, pongal festival uppsats. Hela stämningen blir festlig och människor i alla åldrar njuter av festens glädje. Den tredje dagen är Muttu Pongal. Det är en ära att pongal festival uppsats eftersom de hjälpte mycket till att odla ris.


Boskap dekoreras och dyrkas av bönderna, pongal festival uppsats. Pongal festivaluppsats firar sin rika skörd och säger hejdå till festivalen i slutet av dagen med en förhoppning om att den kommer igen nästa år och fyller deras liv med massor av lycka och välstånd. Pongal är skördefesten för Tamil Nadu-fallen pongal festival uppsats månaden thai. Specialerbjudanden ges till solguden, Indra till tack för bra skörd. Folk ser också Pongal som en mycket viktig festival eftersom den markerar början på Uttarayan. Det är också ett tillfälle när människor tar på sig nya kläder och bränner gamla kläder och onödiga husgeråd till en brasa.


Festivalen är också ett tillfälle för familjeträffar människor delar ut present- och godisbyten till vänner, grannar och familj. Pongal markerar fyra dagars firande av Pongal är som följer. Den första dagen av Pongal, är känd som Bhogi Pongal och firas för att dyrka Lord Indra som skänker gott pongal festival uppsats. Den här dagen förstör människor gamla kläder till en brasa. Och färsk skörd pongal festival uppsats ris, sockerrör och gurkmeja tas in i huset. Människor ger också speciella erbjudanden innan de skär riset och dyrkar jorden och solen. Folk dansar och njuter av denna festival.


Denna dag är tillägnad solguden Surya. Denna dag, färskt ris pongal festival uppsats kokas i kastruller med vatten. Och krukorna är dekorerade med sockerrörsbitar, blommor och gurkmejaväxter. Den första näven ris bjuds på solen. Solguden bjuds också på jaggery och kokt mjölk och bilden av solguden är ritad med Kolam blomma. Efter detta utförs en puja för att söka deras välsignelser, pongal festival uppsats. Människor förbereder också en maträtt venpongal med ris, dhal och socker. Den tredje dagen av Pongal firas när Maatu Pongal i denna festival bjuder böner till boskapen - tjurar, kor och andra husdjur som används i jordbruket.


Bönder badar boskapen, målar sina horn, pongal festival uppsats, dekorera dem med flerfärgade pärlor, blomstergirlanger och en massa majs runt halsen. Och dyrka dem genom att röra vid deras fötter och mata dem med Pongal. Den fjärde dagen av Pongal, Kaanum Pongal är den sista dagen av Pongal. Dagen firas också som Thiruvalluvar-dagen. Medan yngre familjemedlemmar spelar respekt och hyllning till de äldre medlemmarna, ger de äldste dem välsignelser genom att ge pengar till dem. Vissa människor matar också kokt ris till fåglar. Mother Teresa Essay - Varför blev Mother Teresa missionär? Korruption är ett oetiskt sätt som används av en individ för att dra fördel över andra.


Sidans innehåll Essä om Pongal Festival Words Essä om Pongal Festival ord Uppsats om Pongal Festival ord. Ge ditt omdöme om denna uppsats. ESSÄSKRIVANDE. Kort anteckning, uppsats, stycke om Moder Teresa på engelska Moder Teresa Essä - Varför blev Moder Teresa missionär? Utbildningssystem i Indien uppsats Vad är indiskt utbildningssystem? Uppsats om korruption Korruption är ett oetiskt sätt som används av en individ för att dra fördel över andra.





essäskrivande om teknik



De bär nya kläder och erbjuder ris till solguden, de äter också ris. På kvällen besöker de sina släktingar och delar ut riset bland dem. Hela stämningen blir festlig och människor i alla åldrar njuter av festens glädje. Den tredje dagen är Muttu Pongal. Det är en ära för nötkreatur eftersom de hjälpte mycket till att odla ris. Boskap dekoreras och dyrkas av bönderna. De firar sin rika skörd och säger hejdå till festivalen i slutet av dagen med en förhoppning om att den kommer igen nästa år och fyller deras liv med massor av lycka och välstånd. Pongal är skördefesten för Tamil Nadu-fallen i månaden thai. Specialerbjudanden ges till solguden, Indra till tack för bra skörd.


Folk ser också Pongal som en mycket viktig festival eftersom den markerar början på Uttarayan. Det är också ett tillfälle när människor tar på sig nya kläder och bränner gamla kläder och onödiga husgeråd till en brasa. Festivalen är också ett tillfälle för familjeträffar människor delar ut present- och godisbyten till vänner, grannar och familj. Pongal markerar fyra dagars firande av Pongal är som följer. Den första dagen av Pongal, är känd som Bhogi Pongal och firas för att dyrka Lord Indra som skänker god skörd. Den här dagen förstör människor gamla kläder till en brasa. Och färsk skörd av ris, sockerrör och gurkmeja tas in i huset.


Människor ger också speciella erbjudanden innan de skär riset och dyrkar jorden och solen. Folk dansar och njuter av denna festival. Denna dag är tillägnad solguden Surya. Den här dagen kokas färskt ris i grytor med vatten. Och krukorna är dekorerade med sockerrörsbitar, blommor och gurkmejaväxter. Den första näven ris bjuds på solen. Dessutom skildrar myten också att folket tillbringar mycket av sin tid på sin mark för att producera sina grödor. Detta beror på att många tamiler spenderar tid på marken för jordbruksändamål, för att tillhandahålla en inkomstkälla och mat för våra familjer.


Således associerar tamiler mark med skapandet och uppoffringen av nyttigheter som alla människor och djur förvärvar. Som ett resultat, utan användning av ett antropologperspektiv, skulle man inte kunna skaffa sig denna kunskap om olika kulturella praktiker. Denna syn hjälper människor att lära sig att uppskatta andra människor baserat på deras värderingar och övertygelser. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig?


Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade essäer En detaljerad forskning om Indien Thai Pongal Festival Essay. En förhandstitt på den perfekta julen ur perspektivet av "A christmas carol" Essay. Moral in a Christmas Carol Skriven av Charles Dickens Essä. En julsång som en moralisk maximuppsats. En kritik av julen av en kapitalist i "A christmas carol" Essay.


Förberedelserna för denna festival börjar före en vecka och folk börjar städa sina hus och dekorera dem med girlanger och prydnadsföremål för att välkomna det festliga tillfället Pongal-Bogi och fira det med stor pompa och ståt. Enligt deras tradition dekorerar de till en början enorma lerkrukor med kumkum och hakkors och fyller sedan med vatten, ris och mjölk. Den äldsta medlemmen av familjen gör denna tradition och markerar början på firandet. Dessutom lagar de ris på öppna fält snarare än i kök eftersom de tror att solguden skulle kunna se dessa preparat och kommer att bli nöjda.


Denna festival firas i hela delstaten Tamil Nadu och till och med Karnataka och Andhra Pradesh njuter och firar denna festival med stor iver. Medan Pongal firas i Tamil Nadu, samtidigt firar folk i Maharashtra och norra Indien Makar Sankranti. På Pongals dag tar folk på morgonen ett bad i floden och bär nya kläder. De kokar ris och erbjuder det som en Prasad till solguden.

No comments:

Post a Comment