Thursday, December 16, 2021

Översikt över stamcellsforskning

Översikt över stamcellsforskning



Men det finns ingen morgondag, bara den nödvändiga informationen är inte uppenbar för dem och ön kallades akuta mödra- och spädbarnslärare. Provuppsats om stamcellsforskning: en historisk och vetenskaplig översikt. Verk Citerade Babbington, Charles. Diane S. Stamceller "





Professionella affärsplaner



Stamcellsforskning är en av de viktiga vetenskapliga och politiska frågorna i denna moderna tid. Syftet med denna provuppsats, en av de många skrivtjänsterna som erbjuds av Ultiusis för att utveckla en historisk och vetenskaplig översikt stamcellsforskningsuppsats denna valda fråga. Uppsatsen inleds med en allmän introduktion till stamcellsforskning. Sedan kommer den att diskutera den vetenskapliga historien om stamcellsforskning som den har utvecklats under de senaste åren; och efter detta kommer det att övergå till en övervägande av stamcellsforskningens politiska historia. Till sist, stamcellsforskningsuppsats kommer att ge en sammanfattande reflektion över samtida debatter och konflikter som just nu finns kring frågan om stamcellsforskning.


Denna typ av dokument skulle sannolikt krävas i en engelsk eller naturvetenskaplig kurs på mellannivå där fokus ligger på allmän utbildning framför specialiserade studier, stamcellsforskningsuppsats. Enligt American Medical Association:. Vuxna stamceller kan faktiskt hittas hos både vuxna och barn. Deras namn kommer från det faktum att de kan skördas från mogen vävnad utan att skada personen från vilken de skördas. Embryonala stamceller, å andra sidan, kan bara härledas från embryon, och skördsprocessen förstör embryona.


Från denna grundläggande introduktion är det redan tydligt att embryonal stamcellsforskning har mycket större potential att vara etiskt problematisk än vuxen stamcellsforskning. Embryonal stamcellsforskning anses dock också generellt ha störst potential för att leverera medicinska och vetenskapliga genombrott, på grund av att de är ännu mer flexibla så att säga och odifferentierade än vuxna stamceller, se Bongo och Richards. Ur ett medicinskt perspektiv ses stamcellsforskning som stamcellsforskningsuppsats lovande på grund av det faktum att om stamceller kan introduceras i patienter med en rad sjukdomar, kan de möjligen hjälpa till att regenerera patienternas vävnader och organ och därigenom hjälpa till att läka sjukdomar och särskilt degenerativa sjukdomar som för närvarande är obotliga.


Till exempel har Lovell-Badge indikerat att diabetes, Parkinsons sjukdom och Huntingtons sjukdom är bland de sjukdomar som potentiellt kan vara känsliga för stamcellsforskning igen, med tanke på att potentialen för stamcellsforskning är direkt korrelerad med stamcellsforskningens plasticitet stamcellsforskningsuppsats i fråga, stamcellsforskningsuppsats, det följer logiskt att det kommer att bli en ökande push från forskare att fokusera forskningen på embryonala stamceller om det överhuvudtaget är möjligt, på grund av det faktum att de har större plasticitet än vuxna stamceller och därmed större potential att bidra till medicinska genombrott. Frågans moraliska dimension har dock generellt sett lett till begränsningar av forskarnas förmåga att bedriva forskning om embryonala stamceller.


Organisationen Science Progress har gett en bra sammanfattning av några av de viktigaste händelserna som har präglat stamcellsforskningens vetenskapliga historia. Dessa inkluderar:. Dessa händelser var viktiga på grund av det faktum att vetenskapligt sett skulle isolering av stamceller från andra element i kroppen vara en förutsättning för att bedriva rigorös forskning om själva stamcellerna. Från denna punkt har den mänskliga vetenskapliga historien under det senaste och ett halvt decenniet kännetecknats av progressiva genombrott inom stamcellsteknologier, inklusive:. Det är uppenbart att de vetenskapliga framstegen under de senaste åren ger stor anledning till hopp. Det har funnits en stadig trend att forskare i allt högre grad lär sig stamcellers hemligheter och kan tillämpa sin nya kunskap för att antingen undersöka potentiella behandlingar eller faktiskt leverera effektiva behandlingar till människor.


Därför, stamcellsforskningsuppsats, det skulle kunna antydas att alla som har ett verkligt intresse av att se stora medicinska genombrott ske, vilket förmodligen skulle vara nästan alla, inte har råd att motsätta sig den pågående utvecklingen av stamcellsforskning i sig. Vad det uppenbarligen kan finnas kontroverser om är hur exakt forskningsagendan borde gå vidare. För att på ett mer effektivt sätt ta itu med denna dimension av frågan som för närvarande övervägs, kan det vara en bra idé att nu vända sig till den politiska historien om stamcellsforskning, eller lagstiftning som har kring frågan som den har utvecklats över tiden. En av de tydligaste punkterna som framkommer angående stamcellsforskningens och bioteknikens politiska historia i allmänhet är att det har varit pågående kontroverser om i vilken utsträckning den federala regeringen bör finansiera forskning.


Detta har visat sig vara en ganska partipolitisk fråga. Till exempel utfärdade inBush en verkställande order som lade betydande restriktioner på federal finansiering av stamcellsforskning; och inObama motarbetade denna order med en egen order som heter "Att ta bort hinder för ansvarsfull vetenskaplig forskning som involverar mänskliga stamceller" se Research America, stamcellsforskningsuppsats. Detta såklart, stamcellsforskningsuppsats, är knuten till bredare politiska konflikter kring frågor som religion och abort.


Om den federala regeringen ska spendera skattepengar på stamcellsforskning, skulle detta sannolikt motsäga många amerikaner, och särskilt konservativa amerikaners, värderingar angående ursprunget till mänskligt liv. Det är sannolikt varför de huvudsakliga lagstiftningsbarriärerna mot stamcellsforskning alltid har fokuserat på embryonal stamcellsforskning. Återigen, som har noterats ovan, finns det betydligt större etiska dilemman i forskning med embryonala stamceller än forskning med vuxna stamceller. Ett bra exempel på sådana restriktioner kan ses i riktlinjerna för stamcellsforskning som släppts av National Institute of Health där det fastställdes att:.


Flera viktiga etiska punkter exemplifieras av detta uttalande, inklusive att embryonala stamceller måste framställas med privata och inte offentliga medel och att det fortfarande inte är acceptabelt att skapa embryon bara för att skörda stamcellsforskningsuppsats celler från dem och förstör dem i processen. Under de senaste åren tycks dock sådana regler ha blivit någon mindre framträdande både på grund av deras avslappning under Obama-administrationen och på grund av vetenskapliga innovationer angående vuxna stamceller, som har gjort det möjligt för forskare att något kringgå lagstiftningsdebatten kring embryonala stamceller. Detta beror på att kontroverser om stamcellsforskning i allmänhet tenderar att fokusera på användningen av embryonala stamceller; men sedan leder detta till den mer grundläggande frågan om det juridiska, stamcellsforskningsuppsats, embryots etiska och metafysiska status.


I princip, om man medger att aborter är acceptabla, måste man också medge att det är acceptabelt att skapa embryon specifikt i syfte att skörda stamceller från dem. För att uttrycka det lite annorlunda: i den mån ett embryo inte förstås som en levande människa, skulle det inte finnas någon anledning till att kontroverser ens skulle uppstå i denna fråga, stamcellsforskningsuppsats. Naturligtvis finns det ett betydande antal amerikaner som tror att livet börjar vid befruktningen, stamcellsforskningsuppsats, och att embryot därmed i själva verket metafysiskt är en levande människa. Om så vore fallet, så skulle tillverkningen av embryon enbart i syfte att förstöra dem vara fruktansvärd, i den mån förstörelsen av varje embryo då skulle vara moraliskt och begreppsmässigt likvärdig med mord.


Om detta paradigm accepteras, så skulle alla fördelar som kan produceras av embryonal stamcellsforskning uppenbarligen uppvägas av oacceptabelt de grymheter som skulle behöva begås för att uppnå dessa fördelar. Det är uppenbart att denna konflikt i slutändan överskrider vetenskapens gränser och är grundad i olika religioner och bredare världsbilder hos olika grupper av människor inom nationen. Som Robertson har skrivit:. Stamcellsvetenskapen dras därmed in i de pågående, starkt splittrande krigen om abort och livskulturen som har ockuperat ett centralt skede i amerikansk lag och politik under de senaste 30 åren." Stamcellsforskning är alltså en mycket partipolitisk fråga, och det är kommer sannolikt att förbli så över stamcellsforskningsuppsats Överskådlig framtid.


Om igen, stamcellsforskningsuppsats, detta beror på att de verkliga stridspunkterna som omger frågan överträffar vetenskapens räckvidd eller till och med resonemang mer allmänt; de berör människors grundläggande övertygelser om vad det innebär att vara människa. Till exempel:. Båda positionerna skulle vara övertygande inom ramen för deras egna antaganden; och det skulle vara svårt för att inte säga omöjligt att rationellt misskreditera endera uppsättningen av antaganden. Behöver en uppsats som argumenterar för denna punkt? Ultius kan hjälpa till! Dessutom är det värt att påpeka att även vuxenstamcellsforskning är kontroversiell, i den mån stamcellsforskning i allmänhet har potential att leda till mänsklig kloning.


Den grundläggande poängen här skulle vara att människor engagerar sig med en farlig kraft som kan vara intimt kopplad till själva livets ursprung. Om det inte fanns någon Gud, så skulle det naturligtvis inte vara några problem med att människor pressade sin kunskap till gränserna. Å andra sidan, om man trodde på Gud, skulle det vara möjligt att hävda att stamcellsforskning är ett försök från människor att tillskansa sig hans roll. Liksom med moralen i att förstöra embryon, kan denna fråga förväntas förbli öppen under ganska lång tid.


Sammanfattningsvis har denna uppsats gett en historisk och vetenskaplig översikt av frågan om stamcellsforskning. Det började med en introduktion till frågan, fortsatte med att diskutera frågans vetenskapliga och politiska historia och reflekterade slutligen över stamcellsforskningsuppsats situationen i frågan, stamcellsforskningsuppsats. En av huvudpunkterna som har framkommit här och under hela forskningsarbetet i ämnet är att även om stamcellsforskning uppenbarligen har en stor potential för att katalysera medicinska genombrott, har forskningsagendan åtminstone i viss utsträckning begränsats av lagstiftningsbarriärer baserade om moraliska angelägenheter.


Med tanke på den aktuella frågans karaktär är dessa senare frågor uppenbarligen inte irrelevanta. Dessutom kan det till och med antydas att utan barriärerna kanske vissa nya vetenskapliga innovationer, såsom de som hänför sig till vuxna stamceller, kanske inte har kommit till stånd. Generellt sett är det kanske en bra idé att stamcellsforskningen går tillväga på det försiktiga och pragmatiska sätt som den hittills har gjort. American Medical Association. Bongso, Ariff och Mark Richards. Lovell-Badge, Robin. Forskning Amerika. Robertson, John A. Vetenskapens framsteg. Wertz, D. Ultius, Inc. Ultius Blog, 02 Jan.


Klicka här för mer hjälp med MLA-citat. Provuppsats om stamcellsforskning: en historisk och vetenskaplig översikt. Klicka här för mer hjälp med APA-citat. 2 januari, Klicka här för mer hjälp med CMS-citat. Klicka här för mer hjälp med Turabian-citat. Ultius är den pålitliga leverantören av innehållslösningar och matchar kunder med högt kvalificerade skribenter för provskrivning, akademisk redigering och affärsskrivande. Ultius är den pålitliga leverantören av innehållslösningar för konsumenter runt om i världen. Du läste rätt — Vi ger bort gratis stipendiepengar! Vår nästa dragning kommer att hållas snart. Ansök idag för din chans att vinna! Göra anspråk på erbjudande. Tillverkad i USA Live Chat Chatta med oss. Ultius Ny kund? Klicka här Hittade inte det du letade efter? Begär support Få hjälp via e-post.


Fler alternativ ALISA Chatbot Messenger Live Chat-specialist. Skrivande Översikt över stamcellsforskning Få ditt befintliga papper redigerat förbättrat av en erfaren proffs. Se tjänster Företagsdokument förberedande tjänster för att hjälpa dig få ett jobb. Se tjänster Antagning Nytt Kom in på din drömskola med en personlig ansökningsuppsats. Se tjänster. Anpassad skrivning från grunden. Helt original – bara för dig. Högskoleuppsats Forskningsuppsats Capstone-projektet Avhandlingsuppsats Fler tjänster. Mer information Lär dig mer om oss Blogg Framtida skribenter Utforska vidare. Exempel på essäskrivning. Provuppsats om stamcellsforskning: En historisk och vetenskaplig översikt Ultius. Välj nätverk. html kopia.





uppsatsjuridik



Embryonala stamceller representerar den största potentialen för medicinska tillämpningar, helt enkelt för att de behåller den största förmågan att utvecklas till praktiskt taget alla typer av mänsklig vävnad som önskas; de kan extraheras från befruktade mänskliga zygoter, såsom de befruktade ägg som produceras för varje patient av ett dussintal på fertilitetskliniker med IVF-tekniker för in vitro-fertilisering. Michigan-förslaget fokuserar just på den fördelaktiga användningen av de många överflödiga zygoterna som produceras på IVF-kliniker som... Bibliografi Hornstein, D. Detroit National Politics Examinator, 20 oktober, Why Science Can't Save the GOP.


Time Magazine, 10 december, Pollack, en. Efter stamcellsgenombrott börjar det verkliga arbetet. New York Times, november. Satyanarayana, M. Anklagelser om stamcellsproblem: Titta på påståenden avslöjar fakta bakom båda sidors ståndpunkter. The Detroit Free Press, oktober 12, Rapporten föreslog att det planerade förbudet mot mänsklig kloning bör utvärderas inom fem år, men att det bara borde omvärderas om en ny teknisk bedömning indikerar att åtgärderna sannolikt kommer att vara säkra och framgångsrika , och om ett omfattande rikstäckande samtal om gemenskap, andliga och etiska frågor föreslår att omprövning är nödvändig. Panelen ansåg att de tekniska och medicinska överväganden som rationaliserar ett förbud mot reproduktiv kloning av människor vid denna tidpunkt inte hänför sig till kärntransplantation för att skapa stamceller.


För de som tror att embryot har en individs moraliska position från befruktning, studie eller någon annan handling som skulle utplåna det är felaktigt. För de som tycker att... Förstår patienter vad det innebär att donera vävnad till vetenskapen? Inte bara det, utan användningen av EG-celler blandar ihop stamcellsforskning med debatten om abort, vilket ökar risken för fördomsfulla känslor McDonald 7. Så även om stamcellsforskning är ett spännande nytt område som har mycket lovande, uppstår etiska problem som försenar forskning, upptäckt av fördelar eller faror och involverar många som inte har någon kunskap om områdets komplexitet. Även om kontroverser vanligtvis åtföljer nya upptäckter inom vetenskapen, innebär denna biotekniska process att manipulera grunden för själva livet i embryonala stamceller.


Men området förändras snabbt. hatten är sant idag kan vara föråldrad imorgon. Ett neutralt substitut för stamceller kan upptäckas som kommer att visa sig vara svaret på dessa etiska frågor. orks citerade etiska kommittén för American Society for Reproductive Medicine. Arbetar Citerad Ethics Committee av American Society for Reproductive Medicine. Hwang, W. Magnus, David och Cho, Mildred K. McDonald, Chris. Fallanalys av problemen: Den etiska oro för livskraftiga spädbarns rättigheter och välfärd är förvisso ett berättigat bekymmer, men den centrala etiska analysen som hänför sig till stamcellsforskning kretsar kring frågan om att definiera mänskligt liv på lämpligt sätt. Objektiva kriterier som anatomisk utveckling, kognitiv medvetenhet och framför allt känsla av vilken grad och i vilken form som helst är alla legitima grunder för definitionen av liv och för att identifiera den dräktighetsperiod som motsvarar de tidigast tänkbara skyddsåtgärder som krävs för att förhindra lidande.


Å andra sidan är rent subjektiva doktrinära påståenden utan objektiva kriterier av något slag helt olämpliga grunder för att definiera vetenskapliga begrepp som när livet börjar. Det faktum att mänsklig utveckling varierar mellan individer och att det kan vara omöjligt att veta exakt var känslor och andra element av "mänsklighet" först börjar hos fostret betyder inte att det är omöjligt att identifiera perioder med... Referenser Dershowitz, en. Boston: Little Brown, Healy, B. Om hälsa: De andra stamcellerna; U. Hellemans, a. Stamcellsetik Debatterar om stamcellers etik Termen "stamceller" kan betyda olika saker för olika människor.


För vissa frammanar det bilder av medicinska mirakel som ger lösningar för hjärtsjukdomar, diabetes och demens. För andra skrämmer det med en framtid fylld av klonade människor. Ytterligare andra kryper ihop sig vid tanken på att massproducera odlade mänskliga embryon i det enda syftet att tillhandahålla organ och vävnader till en betalande allmänhet. Som med de flesta komplexa frågor tenderar nyhetsmedier att överdriva lättförståeliga begrepp på bekostnad av den övergripande sanningen och allmänheten förblir följaktligen okunnig om subtiliteterna kring denna debatt. Detta tycks ge bränsle till framväxten av polariserade läger och en krympning av en gemensam mellanväg.


För att bättre definiera denna mellanväg kommer den här uppsatsen att diskutera båda sidor av denna debatt och istället argumentera för att den stora majoriteten av människor sannolikt skulle stödja ... Verk som citeras Antiniou, Michael. Författaren hävdar att användningen av embryonala stamceller för forskning och medicin ställer stora etiska och moraliska frågor som inte kan övervinnas. Av särskild oro är potentialen för reproduktiv kloning, en dörr som författaren tror öppnades när den brittiska regeringen godkände användningen av embryonala stamceller för forskning och medicin. Blås, Nathan. Författaren presenterar flera frågeställningar för forskare som arbetar med stamceller och diskuterar varför de är viktiga för att främja detta forskningsfält. Det viktigaste är att utveckla standardprotokoll för produktion av stamceller och skapa de nödvändiga protokollen och reagenserna som möjliggör terapeutisk användning av stamceller hos människor.


Leeb, C. Fokus i denna artikel är löften och begränsningarna hos embryonala, vuxna och inducerade pluripotenta stamceller, ur perspektivet av forskare som arbetar inom detta område. De etiska besluten om användning av embryonala stamceller nämns bara i förbigående. Power, Carl och Rasko, E. Författarna diskuterar i detalj de tre huvudtyperna av stamcellsteknologier: embryonal, vuxen och inducerad pluripotent. Etiska frågor nämns ibland, men diskuteras inte. Detta kontroversiella beslut väckte alla möjliga reaktioner från olika grupper på varje sida av frågan. Vissa motståndare till hESC-forskning uttryckte beundran för beslutet att begränsa forskning till befintliga cellinjer, medan andra sa att ingen forskning under några omständigheter borde tillåtas.


Förespråkare för hESC-forskning berömde samtidigt presidenten för att han tillåtit en del forskning att gå vidare, men kritiserade begränsningen till befintliga cellinjer som för strikt och ifrågasatte om tillräckligt med forskning skulle tillåtas. Nuvarande U. Stamcellspolitik under president Obama Den 9 mars ändrar EO hur National Institutes of Health NIH kan stödja och bedriva forskning om mänskliga stamceller. Sekreteraren för hälsa och mänskliga tjänster HHS, genom NIH-direktören, är skyldig att granska befintliga NIH och andra allmänt erkända riktlinjer för forskning om mänskliga stamceller och utfärda nya NIH-vägledning inom dagar efter datumet för EO ... Bibliografi AAAS Policy Brief: Stamcellsforskning. American Association for the Advancement of Science. Sammanfattning.


National Institutes of Health resurs för stamcellsforskning. Registrera dig, Federal. Studie av mänskliga embryonala stamceller kommer att leda till stora framsteg inom mänsklig biologi, särskilt: Embryonal stamcellsforskning kommer att ge kritiska insikter i mekanismer för celldifferentiering, tillväxt och död Ung, Förståelse av stamceller kan ge nycklar till varför människor åldras Young, orks Citerad Mitalipova, Maisam et. Mänskliga embryonala stamcellinjer härledda från kasserade embryon AlphaMed Press. Moralen i... Verk Citerade Mitalipova, Maisam et. Stamcellers moral.. ppt Embryonala stamceller; en introduktion till vetenskapsetik och lagstiftning.. ppt Gruvstamceller.. Stamceller är ett hett ämne för media idag eftersom vår förståelse av dem har potential för otroliga vetenskapliga framsteg inom bioteknikområdet, men vi kämpar för att det finns moraliska frågor som väcks av de metoder som de kan användas med.


Medan det tidigare århundraden var allmänt accepterat inom forskarvärlden att levandegöra mentalt galna eller kriminellt dömda i vetenskapligt syfte, är idag religiösa grupper oroade över ödet för enskilda stamceller som används i experiment. Stamceller har banat väg för kloning och bioteknik av människor, vilket gör det möjligt för forskare att "föra samman en spermie och ett ägg för att skapa ett embryo, skörda cellerna och sedan kassera embryot. Bibliografi Bell, H. Stamceller Utan tvekan är stamcellsforskning ett av de mest kontroversiella ämnena i populär diskurs. Visserligen skulle man vara hårt pressad att läsa tidnings- eller tidskriftsmontern utan att stöta på någon hänvisning till den globala stamcellsdebatten - men vad är stamceller exakt, och varför är de så kontroversiella?


Stamceller avsedda för användning i mänskliga tillämpningar skördas från människor, navelsträngar och embryon. Anledningen till att dessa celler är så värdefulla är på grund av deras förmåga att producera eller "bli" andra celltyper - till exempel hjärnceller, hjärtceller, hud etc. Kort sagt, dessa är "masterceller", som har förmågan att dela sig i kulturer och att manipuleras så att de kan omvandlas till vilken typ av cell som helst. Naturligtvis är detta extremt viktigt på grund av det faktum att forskare kan använda denna förmåga för att antingen skapa organ och därigenom hjälpa till att möta de enorma...


Works Cited Hall, MiMi och Kiely, Kathy. Juli Hämtad från webbplats den 15 mars, Tyvärr har en enorm mängd värdefull forskning lagts på is ända sedan förbudet mot federal finansiering av stamcellsforskning. I USA finansieras den stora majoriteten av medicinsk forskning av alla typer som så småningom leder till botemedel mot sjukdom av den federala regeringen. Det federala förbudet mot stamcellsforskning förbjuder det inte helt, men effekten är nästan densamma, precis som den skulle bli om den federala regeringen drog in finansieringen för cancer- eller diabetesforskning. Det främsta motståndet mot stamcellsforskning kommer från den religiösa högern som anser att all form av forskning med fosterstamceller är fel, för enligt deras religiösa åsikter ska varje befruktat mänskligt ägg betraktas lika mycket som en människa som alla levande människor, till och med en mikroskopisk zygot som inte består av mer än fyra celler av mänsklig vävnad.


Visst, begreppet religiös... referenser Condic, M. Vad vi vet om embryonala stamceller. Patel, K. President Bush och stamcellspolitik: Politiken för att utforma politik. Pickrell, J. com nyhetstjänst. Bioetik och stamcellsdebatten. Grunderna i stamceller. Stamcellsinformation från National Institute of Health, U. Department of Health and Human Services. Värdekonflikter i stamcellsforskning: regeringar kämpar med bioetiska frågor. Prekursorceller är också kända som pluripotenta celler, dvs.


Referenser Condic, M. Bioetik och stamcellsforskningsdebatten. Men vi kan omedelbart se att deras syften skiljer sig från varandra. Ur designsynpunkt är ett klagomål med Sanford Burnham bristen på aktiva länkar till omedelbart användbar information. Först och främst är det att notera att på en sida med flera iögonfallande grafik som hänför sig till särskilda webbplatsdestinationer, Center for Nanomedicine, Sanford Burnhams blogg används ingen av dessa fotografier som en aktiv länk. Detta är ett missat tillfälle för webbplatsanvändbarhet som kan uppfattas som av marginell betydelse men som i verkligheten kan ha betydande inverkan på hur länge en besökare stannar kvar på en webbplats och hur många sidor som besökaren är benägen att klicka igenom.


Detta är en brist som är lätt att lösa men påverkar webbplatsens relativa dynamik. Vikten av en sådan fråga framhävs i en jämförelse mellan de två platserna, där Research America slutligen sammanställer en webbplats som är en... Vuxna stamcellers primära roll i en levande organism är att underhålla och reparera vävnaden där de finns. de kan teoretiskt dela sig utan begränsning för att fylla på andra celler varje ny cell har potential att antingen förbli en stamcell eller bli en annan typ av cell med en mer specialiserad funktion, såsom en muskelcell, en röd blodkropp eller en hjärncell. Forskare hävdar tron ​​att en manipulation av stamceller kan vara fördelaktigt för att bota många sjukdomar samt hjälpa till att skapa eller utveckla nytt liv, vilket kan vara en del av anledningen till att sådana...


Fungerar Citerat Info Center. National Institute for Health, U. Department of Health and Human Services, www. defaultpage, Åtkomst 13 november, Tillväxt och utveckling av människokroppen uppstår från stamcellen och upprätthålls av den. Även om alla celler kan dela sig eller kopiera sig själva, är stamceller unika eftersom de kan replikera och skapa alla andra typer av celler. Denna förmåga hos stamcellen att utvecklas till någon av de celltyper som utgör människokroppen gör den till ett kraftfullt verktyg för biologisk forskning och medicin. Forskare tror att stamcellsforskning har potential att leda till tidigare obotliga sjukdomar. Hur bildas stamceller? När en spermiecell befruktar ett ägg, bildas ett zygote-befruktat ägg.


Zygoten delar sig nästan omedelbart för att bilda stamceller. Dessa ospecialiserade stamceller har förmågan att replikera för att bilda andra stamceller och att göra alla andra specialiserade celler... James Harper. html Forskningsfrågor. stamceller. Den kommer att överväga den nuvarande moraliska diskursen om frågan om stamceller och samtidigt titta på grunderna eller grunden för själva stamcellerna. Hur dessa celler kan användas för att genomföra studier inom kloning kommer också att uppehållas. Den relevanta frågan på golvet i U.


kongressen i överläggningarna om stamcellsstudier på människor är hur man hanterar embryonal stamcellsforskning ESR , en sorts forskning som kan generera avgörande livräddande terapier, som kräver att embryon ska skadas. Nuvarande nationella myndighetsföreskrifter och policydokument hanterar denna fråga huvudsakligen via gränserna för federal finansiering som tilldelas ESR Aylesworth, USA. Department of Human Health Services får inte spendera några pengar på att tillverka mänskliga embryon för studier där embryona kommer att skadas, kastas bort eller avsiktligt utsättas för risker som ... Forskare har varit medvetna om förekomsten av dessa stamceller i många år men har först nyligen insett de potentiella medicinska tillämpningarna av cellerna.


För mer än ett decennium sedan upptäckte forskare att om de normala förbindelserna mellan den tidiga cellulära avkomman till det befruktade ägget stördes, skulle cellerna falla isär till en encellsavkomma som kunde bibehållas i en kultur. Dessa dissocierade celler, även kända som embryonala stamcellinjer, fortsätter att dela sig i odling och producerar ett stort antal celler i snabb takt. Emellertid skulle dessa tidiga embryonala celler förlora den koordinerade aktiviteten. Forskare upptäckte snabbt att dessa celler behåller förmågan att generera ett stort antal mogna celltyper i kultur om de förses med lämpliga molekylära signaler.


hej det är svårt... Verk som citeras Colino, Stacey. Att förstå stamceller. Prescott, Bonnie. Djurstudier finner att embryonala stamceller kan reparera hjärtmuskler. Beth Israel Deaconess Medical Center. Reaves, Jessica. Den stora debatten om stamcellsforskning. Tidningen Time. Recer, Paul. Studien säger att stamceller har färre mutationer än man tidigare trott. AP Online. Ett av Obamas kampanjlöften var att tillåta djupare forskning – inklusive användningen av federala forskningsfonder – om användningen av pluripotenta stamceller för att hitta lösningar på några av de fruktansvärda sjukdomar som amerikaner lider av. Bland dessa medicinska problem är Parkinsons sjukdom PD. Denna artikel granskar och fördjupar litteraturen när det gäller potentialen av stamcellsinterventioner i Parkinsons sjukdom, även kallad "Parkinsons sjukdom".


ho är den ledande auktoriteten inom stamcellsforskning? Det finns ingen "ledande auktoritet" som återspeglas i litteraturen; men det finns kända forskare som anses vara vägfinnare inom detta område. Diane S. Krause, docent i laboratoriemedicin och biträdande chef för stambearbetning vid Yale University är "...en av upptäckarna av tidigare... Verk Citerad Gallup Enkät. Gogel, S. Guvernator, M. Framsteg och framtidsutsikter: stamceller och neurologiska sjukdomar. Gene Therapy, 18 1 , Krause, D. Plasticitet hos märgdrivna stamceller. Gene Therapy, 9 11, Lo, Bernard och Parham, Lindsay. Lösning av etiska problem inom stamcellsklinik. Stamcellsdifferentiering Behovet av att återställa individernas liv kräver mer transplantation än vad som är tillgängligt.


Det finns färre organ, vilket kan hjälpa till i transplantationsprocessen, vilket gör att överberoende av processen gör den tillförlitlig. Processen kan dessutom äventyra donatorns liv. Transplantation är den enda tillgängliga processen som kan för de individer som har njur- och lungproblem. Men antalet individer som lider av njur- och lungsvikt är alltid fler än de som är redo att förse de nödvändiga organen. Detta kräver ett alternativt sätt, som kan hjälpa till att kompensera den förlust som individerna står inför.


Ett av de viktigaste alternativen för processen för translation är stamcellsdifferentiering som kan förekomma i vilken kroppscell som helst. Stamcellsdifferentieringen erbjuder möjligheten till en förnybar källa till... Referens Wang, J. Funktionell analys av transkriptionsfaktorbindningsställen i humana promotorer. Genome Biology, doi Stamcellsdifferentiering och expansion för kliniska tillämpningar av vävnadsteknik. J Cell Mol Med. Gerrard L, Rodgers L, Cui W. Differentiering av mänskliga embryonala stamceller till neurala linjer i adherent kultur genom att blockera benmorfogenetisk proteinsignalering. Stamceller Dimitrios Karussis och Ibrahim Kassis, i artikeln, "Användning av stamceller för behandling av multipel skleros," avslutar, "I den aktuella granskningen kommer de olika typerna av stamceller, som huvudsakligen studerades i djurmodeller, att granskas. som ett potentiellt terapeutiskt tillvägagångssätt för MS.


De andra sjukdomarna som visar sig lovande i behandlingar till följd av användning av stamceller inkluderar: cancer, diabetes, osteopetros, reumatoid artrit, Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom, ryggmärgsskador, hjärtsjukdomar, störningar i immunsystemet, blodsjukdomar; listan fortsätter Sjukdomar som behandlas med navelsträngsblod, Slutsats Stamceller är ett värdefullt vapen i framtida behandling av sjukdomar och i... Bibliografi "Vuxen stamcellsplasticitet och transdifferentiering. html "Asymmetrisk uppdelning av stamceller. html "Sjukdomar som behandlas med navelsträngsblod. html Jessen, W. Medan religionsfrihet absolut garanterar rätten att avstå från att välja att underkasta sig stamcellsbaserad behandling, utesluter samma friheter och begreppet separation av kyrka och stat absolut religiös övertygelse om när livet "börjar" eller om något annat från att diktera lagar som påverkar andra människor som kanske inte delar dessa övertygelser. Dershowitz, Beneficence och Non-malfeasance Visst, både konceptet välgörenhet och icke-missbruk förbjuder absolut användningen av fosterstamceller från alla foster som är tillräckligt utvecklade för att betraktas som en "person " liksom från alla foster som är tillräckligt utvecklade för att känna smärta.


Medicinska auktoriteter kan diskutera var den exakta punkten är där "personlighet" först blir en fråga, men i princip måste den karaktäriseringen vara en funktion av objektiva kriterier och aldrig subjektiva övertygelser hos lekmän, särskilt baserad i religion Dershowitz, Både välgörenhet och skyldigheten att undvik missbruk förbjuda... Levine, C. Ta sidor: Motstridiga åsikter om bioetiska frågor. Dubuque, Iowa: McGraw Hill. H1 kommer i huvudsak att fastställas efter dessa tester. Räddar iPS-behandling de motoriska och kognitiva bristerna som är förknippade med Angelmans syndrom: Data kommer att samlas in från att testa de behandlade mössen i vetenskapligt erkända tester av kognitiv förmåga i en musmodell. Detta projekt föreslår att man använder vattenlabyrinttestet, elchocktestet och testet med nedsänkt plattform.


H2 kommer att besvaras effektivt med hjälp av data från dessa tester. Slutsats 4. Det finns tillförlitliga musmodeller av AS för att köra testerna. Tekniken som behövs för att reta iPS-stammen... Bibliografi Abuhatzira, L. MeCP2-inblandning i regleringen av neuronal alfa-tubulinproduktion. Human Molecular Genetics, Condic, M. Regulatoriska frågor för personliga pluripotenta celler. Stamceller, Dindot, S. Angelmans syndrom ubiquitinligas lokaliseras till synapsen och kärnan, och moderns brist resulterar i onormal dendritisk ryggradsmorfologi. Dobkin, B. Beteendemässiga, temporala och rumsliga mål för celltransplantationer som komplement till rehabilitering för stroke. Stroke, det betyder inte att vetenskapliga kriterier nödvändigtvis kan peka ut något specifikt ögonblick eller ögonblick i tiden när ett foster under utveckling logiskt sett kan betraktas som en levande människa, utan bara för att sådan precision är omöjlig.


I princip råder det ingen tvekan om att medicinsk vetenskap kan identifiera de olika stadierna av fostrets utveckling som är förknippade med de biologiska strukturer och processer som gör oss till människor. På samma sätt kan de identifiera punkten där lidande blir möjligt eftersom neurologisk utveckling producerar förmågan att uppfatta smärta Levine. Därför skulle den lämpliga användningen av vetenskapliga kriterier vara att koppla etisk oro för fostret till sinneskänsla, och helt enkelt ta fel på sidan av försiktighet där det är omöjligt att veta exakt identifiering av meningen med säkerhet. I princip är vetenskapen disciplinen strikt objektiv; i praktiken är forskare mottagliga för mänskliga brister som illvilja, egoism och girighet.


Etikområdet... Kinsley, M. Dubuque Iowa: McGraw Hill. Sagan, C. New York: Random House. Om vi ​​går längre tillbaka, inspirerade samma religiösa rektorer också motstånd mot organtransplantationer och blodtransfusioner; innan dess förbjöd den katolska kyrkan strängt all rättsvetenskaplig forskning, vilket nödvändiggjorde behovet av att dissekera kadaver för medicinsk utbildning helt i hemlighet Levine, Precis som nyhetsmedierna idag delvis är skyldiga till att de inte kan skilja legitima farhågor från löjliga rädslor i samband med den pågående politiska debatten om amerikansk sjukvård, är de lika ansvariga för att tillåta ogrundade rädslor för "mänsklig kloning" i samband med den fördelaktiga användningen av stamcellsvetenskap. Specifikt är den främsta källan till sekulärt motstånd mot stamcellsforskning hänförlig till onödig rädsla för skenande missbruk av mänsklig kloningsteknik för att klona människor.


Även om mänsklig kloning är hypotetiskt möjlig, skulle ingen ansvarig forskare någonsin missbruka nuvarande biomedicinska teknologi på det sättet. Komplexiteten i att klona hela organismer har dokumenterats väl i djur... Friedrich, M. Denna räkning skickades till U. Senat och inställd på omröstning som speglar ett lagförslag som tidigare antogs av kammaren under sommaren som misslyckades med att passera senaten på grund av häftig oenighet som till och med var "inom partierna om förbudet mot terapeutisk kloning. Nationell lagstiftning om mänsklig och reproduktiv kloning, ; parafraserad Från och med datumet för rapporten om lagstiftning åtta U. stater hade antagit lagar som uttryckligen förbjöd reproduktiv kloning med mänskliga embryon och ytterligare fem U.


stater har lagt ett förbud mot kloning för vilket syfte som helst med 22 andra U. stater som inför lagförslag som förbjuder reproduktiv kloning av människor. Ibid; parafraserade patentlagar för genetik tillåter uppfinnare att patentera genetik, men endast specifika genetiska faktorer kan patenteras och uppfinnare måste: 1 Identifiera nya genetiska sekvenser; 2 Ange sekvensens produkt, 3 Ange hur produkten fungerar i naturen --i. Bibliografi O'Connor, Sean M. nd Immateriella rättigheter och stamcellsforskning: Vem äger de medicinska genombrotten? nd Översikt över stamcellsforskning New England Law Journal Mar Chadwick, Ruth et al. Moraliska och juridiska frågor om stamcellsforskning Stamcellsforskning är en experimentell och forskningsbaserad studie om metoder för att reparera människokroppen.


Genom att introducera stamceller i ett skadat eller degenererande område av kroppen, hoppas läkarkåren få kroppen att återfå frisk vävnad och reparera skadan. Degenerativa sjukdomar, såsom Parkinsons sjukdom, eller makuladegeneration av en patients ögonnäthinna är tillstånd där de friska vävnaderna upphör att fungera korrekt. Det finns ingen uppenbar skada. Det finns inte en sjukdom som fysiskt har förstört den drabbade kroppsdelen. av olika anledningar, såsom ålderdom, slitage, eller skäl som läkarvetenskapen ännu inte förstår, slutar den drabbade kroppsdelen helt enkelt att fungera korrekt. Stamceller är den typ av celler som är fler i, men inte begränsade till, mänskliga embryon. De är byggstenarna i...


Bibliografi Svar på dina frågor om stamceller. Hämtad 15 dec shtml Critical Legal Studies. Hämtad 10 dec Personer med familjehistoria om blodsjukdomar, till exempel, skulle kunna dra stor nytta av ett privat utbud av kompatibla blodkroppar. Barn av blandad etnicitet skulle också kunna gynnas, eftersom denna befolkning ofta har svårt att hitta genetiskt kompatibla donatorer för organ eller benmärg Peterson. Den sorgliga verkligheten är att trots dess många fördelar hämmas användningen av stamceller från navelsträngar av brist på tillförsel. Det finns privata banker som utvinner och lagrar ett barns navelstamceller för privat bruk, men kostnaderna är för oöverkomliga för de flesta familjer.


Dessutom är många föräldrar helt enkelt omedvetna om vikten av navelstamceller. Sprage, en förmånstagare av en navelsträngsstamcellstransplantation, tycker att det är oroande att "det mesta navelsträngsblodet slutar som medicinskt avfall. Verk Citerade Peterson, Holly. 18 augusti, Seppa, Natan. 21 maj, Smith, Wesley J. Värdet av navelstamcellsforskning för att bota sjukdomar. lagstiftning införde ämnet stamcellsforskning. Du hittar Library Congress webbplats till hjälp för forskning Thomas. Välj en bit lagstiftning intresse ge en sammanfattande räkning. Den H. Att spela en mer betydande roll för att uppnå tekniska framsteg inom STEM-cellforskning. Lagen infördes den 19 juni, Lagstiftningen hänför sig till idén om att ändra folkhälsovårdslagen i syfte att införa forskningsprocesser som använder mänskliga stamceller.


Lagstiftningen är särskilt intressant på grund av dess studier inom området stamceller som involverar mänskliga embryon. Även om lagstiftningen för fram problematiska idéer på grund av svårigheten att faktiskt komma i besittning av mänskliga embryonala stamceller, gör det faktum att det finns många individer som är villiga att donera sådana resurser i syfte att främja vetenskapliga framsteg det möjligt för experter att göra framsteg inom …. Författarna gjorde en jämförelsestudie av vuxna med akut leukemi. Alla dessa patienter fick en hematopoetisk stamcells-HSC-transplantation från en donator som inte var relaterad till dem. Författarna jämförde dem med patienter som fick UCB istället för HSC. En av de viktiga egenskaperna hos UCB är att den inte behöver matcha donatorn, vilket gör den mycket mer flexibel vid leukemi och andra behandlingar.


Studien omfattade två grupper av människor. Författarna noterar, "98 fick navelsträngsblod och fick benmärg. Transplantationerna utfördes från och med och rapporterades till Eurocord och European Blood and Marrow Transplant Group" ocha, V. De spårade deltagarnas ålder, vikt, svårighetsgrad av sjukdomen och andra influenser för att upptäcka vilken behandling som fungerade bäst vid behandling av vuxna med leukemi. De fann att dödlighet och återfall var mycket... Referenser Mauro, MJ. Stamcellstransplantation hos patienter med kronisk myelogen leukemi: När ska det användas?


Mayo Clin Proc. Mars; 81 3 Rocha, V. Transplantationer av navelsträngsblod eller benmärg från obesläktade donatorer hos vuxna med akut leukemi. New England Journal of Medicine ; Tse, WW, SL Zang, KD Bunting och MJ Laughlin. Navelsträngsblodtransplantation vid myeloid leukemi hos vuxna. Benmärgstransplantation 41, -- Vago, L. Förlust av felaktigt HLA vid leukemi efter stamcellstransplantation. New England Journal of Medicine. Det skulle dock också behövas en längre period av longitudinell analys av terapins effekter på försöksgruppens möss hälsa för att se om förbättringen fortsatte och inte gav skadliga biverkningar.


MSC:erna i leverterapin är inte härledda från mänskliga embryon och därför är invändningarna mot att kassera mänskliga embryon inte en faktor i den etiska diskussionen om terapin. Faktum är att antalet MSC:er som kan erhållas från en donator är betydligt lägre än antalet som behövs för vävnadsregenerering. De huvudsakliga etiska invändningarna mot användningen av MCS:er kretsar kring frågan om forskarnas rätt att skapa nya organ och de möjliga riskerna. Det japanska forskarteamet "litade på en "cocktail" av så kallad inducerad... Works Citerad "Mesenkymala stamceller MSCs. Hittills har adoptiv T-cellsterapi använt perifert blod, tumörer, maligna utgjutningar och dränerade lymfkörtlar som platser för att injicera T-cellerna för adoptiv överföring.


De som rutinmässigt används är allogen benmärgstransplantation och perifer blodstamcellsinfusion. Det är möjligt att benmärgen också kan vara en bra plats. Det kan också diskuteras vilka exakta T-celler som är bäst att överföra, eftersom T-celler är differentierade i många delmängder. Dessutom, för att producera tillräckligt många effektor-T-celler, isoleras specifika T-celler från perifert blod eller tumörprover och genereras in vitro, och dessa expanderas sedan klonalt med olika metoder. T-cellerna återinfunderas sedan i patienten med förväntningen att de då kommer att rikta sig mot antigener.


Det finns mycket som tyder på att detta tillvägagångssätt fungerar, även om det också verkar som att det kan konstrueras in vivo under vissa situationer. För den mest effektiva T-cellsterapin har den... Källor Greenberg, P. Jamieson, B. Definition av T-cell. För vissa uppstår problemet då de pluripotenta cellerna avlägsnas från blastocysten, eftersom just denna handling förnekar förmågan för cellgruppen att utvecklas till en människa. De pluripotenta stamcellerna genomgår ytterligare specialisering till multipotenta stamceller, som har åtagit sig att ge upphov till celler som har en viss funktion.


Anförda verk. Forskaren behöver skydd likaväl som försökspersonen. Ett viktigt skydd för konfidentialitet är vittnesbördsskydd. Detta skydd är inte absolut och måste ge efter för andra problem i vissa fall såsom statens krav på att vissa sjukdomar infektionssjukdomar eller skador barnmisshandel eller försummelse, skottskador rapporteras för att förhindra ytterligare skada. Skriftligt, informerat samtycke till att lämna ut information är det bästa försvaret mot ett påstående om brott mot sekretess Brent, , p. Bioetik och informerat samtycke sträcker sig utanför forskningsområdet för medicinsk praxis, och kräver att medicinsk personal informerar patienterna om vilken behandling som ges och vilka alternativ patienten kan ha.


Sådana ansträngningar ses som både etiska och som stärkande för patienter,... Referenser Bower, R. Etik i samhällsforskning: Skydda mänskliga subjekts intressen. New York: Praeger. Brent, N. Hemsjukvårdssköterskan och sekretess och integritet. Hemsjukvårdssköterska, 15 4 , Chadwick, B. Samhällsvetenskapliga forskningsmetoder. Englewood Cliffs, New Jersey, Prentice-Hall. Heinrich, Bernd. Celldelning Alla levande varelser är komplexa organismer som består av celler. Vissa består av en enda cell medan andra består av många celler som arbetar tillsammans. Celler är de grundläggande funktionella och strukturella enheterna i levande organismer och är kända för att vara livets byggstenar.


Hos människor är det från en grupp celler som vävnader görs och från vävnader som organ görs som gör att varelser kan leva. Celler får mat och syre genom sina membran och varje membran har ett specifikt område som kan tjäna innehåll av endast en given volym. Varje ökning av cellens volym kräver att arean av membranet ökar. I grund och botten, när celler växer blir membranet otillräckligt för att hjälpa till att flytta ämnen in och ut och därmed för att bibehålla ett gynnsamt förhållande mellan ytarea och volym, måste celldelning ske.


Dessutom cell... Referenser Bolsover, S. Shephard, H. White och J. Cellbiologi: En kort kurs. Wiley- Blackwell, Conger, Krista. Morgan, David. Cellcykeln: principer för kontroll. Ny Science Press, STEM och STEAM i klassrummen Syfte och huvudkomponenter Många länder lägger för närvarande stor vikt vid behovet av att förbereda studenter för högre utbildning och utrusta dem med de nödvändiga färdigheter och kunskaper som behövs i detta 2000-tal. För att uppnå detta mål har lärande institutioner anammat STEAM-metoden, där de fostrar studenter kring ämnena naturvetenskap, teknik, teknik, konst och matematik.


Detta har vunnit popularitet hos alla aktörer inom utbildningssektorn, inklusive lärare, elever, föräldrar och till och med USA:s president. STEAM ses som ett sätt att skapa ett långvarigt intresse för konst och vetenskap redan från tidig ålder. Ämnena som kategoriseras under STEAM är något liknande, eftersom de alla involverar kreativa processer i undersökningen av ämnet. Det är mycket viktigt att lära eleverna sådana färdigheter för att förbereda dem för innovation i denna ständigt föränderliga värld. Vissa hävdar att det är bättre att fostret används bättre Slutsats Precis som alla andra agenda har de båda sina för- och nackdelar, men det är vårt jobb som samhälle att utbilda oss själva vilken av de två sidorna vi står på.


Kommer vi att stödja strävan efter nya botemedel mot hjärtsjukdomar, cancer och olika andra sjukdomar och kunna förändra liv. Eller kommer vi att stå inne och se moralaspekten och hur bebis framtidsutsikter, och labbodlade framtider för att kunna erhålla dessa stamceller. Jag låter det vara upp till dig att bestämma. Översikt över stamcellsforskning. com, 09 okt, tillgänglig 7 januari, com , okt Stamcellsforskning Dispositionsämnen: Biologi Cellhälsa Medicin Vetenskap Stamcellsstamcellsforskning. Disposition, Sidor 1 ord. Förmåga att bli majoriteten av vävnads- och organceller b. Citera denna sida Stem Cell Research Outline.


Senaste uppsatsprover. Ivan har bestämt sig för att hålla sitt övertygande tal om stamcellsforskningssidor: 3 ord En sammanfattning av hur stamcellsforskning och behandling fungerar Sidor: 2 ord En recension om stamcellsterapi för ansiktsneuropatisk smärta Sidor: 4 ord stamcellspolicyändringar Sidor: 4 ord forskningsrapport om mobiltelefonberoende Sidor: 2 ord Beskriv kortfattat den övergripande utformningen av denna forskning? Sidor: 2 ord forskningsdokument om global uppvärmning dispositionssidor: 2 ord vattenföroreningar forskningsdokument dispositionssidor: 2 ord tonårsgraviditet forskningsdokument dispositionssidor: 4 ord Hur mobiltelefoner fungerar Uppsatssidor: 4 ord.


Undvik att skicka in plagierade uppgifter. Hittar inte det du behöver? Det är inte tillåtet att kopiera innehåll på denna webbplats. Be en professionell expert hjälpa dig med din text. BE skribenten om hjälp. Ge oss din e-post så skickar vi den uppsats du behöver. Skicka mig provet. Genom att klicka på Skicka mig provet godkänner du villkoren för vår tjänst. Vi skickar inte skräppost eller irrelevanta meddelanden till dig.

No comments:

Post a Comment