Friday, December 17, 2021

Uppsats om orsakerna till andra världskriget

Uppsats om orsakerna till andra världskriget



Dessa händelser orsakade inte direkt andra världskriget, men de förde oss till randen av krig. Adolf Hitler, diktator i Nazityskland från och med framåt och en dekorerad veteran från första världskriget, utnyttjade folkets förbittring genom att lova att hämnas för det orätta Tyskland genom att stärka den tyska armén och föra ett krig mot de allierade makterna. Första och andra världskriget var väldigt lika på många sätt. Men återigen ingen av makterna gick riktigt igenom med sitt avtal. Axis var ett enat organ av länder som skulle motsätta sig de allierade makterna under andra världskriget, Uppsats om orsakerna till andra världskriget. Följande Uppsats om orsakerna till andra världskriget Andra världskriget, U. Under andra världskriget släppte Amerika två atombomber.





Relaterade ämnen



Av alla krig som världen har gått igenom har inget varit mer förödande som andra världskriget. Men vad orsakade detta krig? Tja, andra världskriget hade sex huvudorsaker: Uppsats om orsakerna till andra världskriget över Versaillesfördraget, misslyckandet med fredssträvanden efter första världskriget, fascismens framväxt, Hitlers mål, Amerikas och Storbritanniens isolationism och återupprustningen av Europa. Detta dokument kommer att gå över var och en av dessa orsaker individuellt och sedan dra några slutsatser om andra världskriget. Den första orsaken till andra världskriget var den intensiva ilskan över Versaillesfördraget.


Tyskland var mycket argt över två saker och den första var de många territoriella förluster de fick utstå som ett resultat av fördraget. Genom att ge tillgång till Polens hav delade Tyskland i två delar, huvuddelen av Tyskland och en liten del norr om Danzig-korridoren. Danzig-korridoren uppflammade verkligen Tyskland i många år, men de kunde verkligen inte göra något åt ​​situationen eftersom de förlorade första världskriget. Ett annat land som var arg över Versaillesfördraget var Italien. De var arga för att de trodde att marken som de hade fått som betalning för sitt deltagande i de allierade ansträngningarna mot Tyskland inte kompenserade kostnaderna för kriget och inte heller tillfredsställde deras ambitioner att växa.


Det sista landet som var arg över Versaillesfördraget var Japan. De var också en segrare över Tyskland och de ville få kontroll över Kina som belöning för deras deltagande i kriget. Detta hände dock inte och de var arga över situationen. Den andra orsaken till andra världskriget var misslyckandet av de många fredsansträngningar som inträffade efter första världskriget. Problemet var att förbundet inte hade någon verklig makt. Det enda den kunde göra var att försöka övertala den kränkande nationen att medge och om det inte fungerade kunde de införa ekonomiska sanktioner mot det landet. Men ligan hade så lite kraft att Uppsats om orsakerna till andra världskriget de sanktioner som den godkände ignorerades normalt och den kunde inte göra något från den tidpunkten.


En annan misslyckad fredsansträngning var Washingtonkonferensen. Vid denna konferens enades de främsta sjömakterna om att begränsa sina flottor enligt ett fastställt förhållande. Men återigen ingen av makterna gick riktigt igenom med sitt avtal. Ännu en misslyckad fredsansträngning var Locarnokonferensen. Denna konferens producerade ett fördrag mellan Frankrike och Tyskland om att gränsen mellan de två länderna var garanterad. Men vi vet att detta fördrag misslyckades Uppsats om orsakerna till andra världskriget Tyskland invaderade Frankrike under andra världskriget. Den sista misslyckade fredssatsningen var Parisfredslagen.


Vid denna konferens alla stora länder, utom Ryssland, Uppsats om orsakerna till andra världskriget, och många mindre länder var överens om att krig inte var en nationell politik och sa att de skulle försöka lösa problem med diplomatiska medel. Det enda sättet att krig var acceptabelt i denna handling var genom självförsvar. Dessa orsakade inte direkt andra världskriget, Uppsats om orsakerna till andra världskriget, men de gjorde det möjligt genom sin uppenbara brist på makt, Uppsats om orsakerna till andra världskriget. Länder litade fortfarande inte tillräckligt på varandra för att fullfölja de goda idéerna de hade, Uppsats om orsakerna till andra världskriget. Den tredje orsaken till andra världskriget var fascismens framväxt.


Fascismen var en rörelse som började före första världskriget, men som inte blev en seriös politisk makt förrän Benito Mussolini tog kontroll över den italienska regeringen under Mussolini blev Italien en totalitär regering där fackföreningar avskaffades och politiska motståndare dödades eller tystades ned. Det första av dessa problem var den sänkta levnadsstandarden för det italienska folket. Människorna förlorade sina åtta timmar Uppsats om orsakerna till andra världskriget dagskydd och deras löner sänktes av regeringen. Mussolini erkände att levnadsstandarden hade sjunkit, men förklarade det med att det italienska folket inte var vana vid att äta mycket ändå, så de skulle inte känna bristen på mat lika illa som andra. En annan sak som den fascistiska regeringen orsakade var ett ökat födelsetal i Italien.


Mussolini ville att kvinnor skulle få fler barn så att han kunde skapa en större armé i framtiden. På så sätt kände han att han kunde ha en stor armé när han var redo att gå ut i krig för mer land. Mussolini använde taktik ungefär som kommunisterna genom att han hade total kontroll över hela den italienska befolkningen och kunde få människor att döda när han ville. Italien var dock inte det enda landet som faller under fascismen. Tyskland antog denna regeringsform bara den kallades nationalsocialism. De var särskilt hatiska mot det judiska folket, vilket bevisades efter att de började utrota alla judar i Centraleuropa efter att andra världskriget startade. Dessa händelser Uppsats om orsakerna till andra världskriget inte direkt orsaka andra världskriget, men de förde oss till randen av krig.


Människor som lyssnade på dessa diktatorer trodde att dessa män kunde föra dem till världsherravälde. Han hade en vision om att det tyska folket skulle bli en mästarras och dominera hela världen, men han visste också att han inte kunde uppnå allt detta under kriget han tänkte starta. Han hade dock två stora mål som var att föra samman hela Centraleuropa och bilda ett större Tyskland och att skapa mer utrymme för Tyskland att växa med Uppsats om orsakerna till andra världskriget över Polen. Detta förbjöds av Versaillesfördraget och Hitler ville se hur långt han kunde driva sina motståndare innan de skulle slå tillbaka.


Om Storbritannien inte hade varit så passivt mot Hitler så hade de kanske stoppat detta krig innan det någonsin började. De tillät dock Hitler att göra detta eftersom de inte ville starta ett nytt krig. Hitler drev sedan de europeiska makterna längre och längre tills han invaderade Polen och Europa hade inget annat val än att reagera. Den femte orsaken till andra världskriget var amerikansk och brittisk isolationism. Efter första världskriget vände Amerika sig bort från Europa och gick tillbaka till sina inhemska problem. Det gjorde det amerikanska folket Uppsats om orsakerna till andra världskriget vill ha något med europeiska angelägenheter att göra eftersom många av de skulder som uppstod under kriget inte betalades och amerikanerna var väldigt bittra.


Om ett eller båda av dessa länder hade försökt stoppa Hitler när han först kom till makten skulle han förmodligen ha kastats ut ur ämbetet och andra världskriget kan ha förhindrats. Den slutliga orsaken till andra världskriget var ett direkt resultat av alla tidigare orsaker, och det är upprustningen av alla europeiska makter. Spänningarna började öka när Hitler testade de europeiska makterna och de flesta om inte alla länder började utöka sina arméer och flottor. Detta förde kriget närmare eftersom det innebar att regeringsledarna var beredda att använda våld för att lösa problemen som Hitler orsakade, och det höjde spänningarna ännu högre än de redan var.


Sammanfattningsvis var andra världskriget inte en förlängning av första världskriget, utan första världskriget var en stor orsak till andra världskriget. De flesta av orsakerna till andra världskriget kom från Versaillesfördraget, Uppsats om orsakerna till andra världskriget, och om det fördraget hade varit bättre hade det kanske inte varit andra världskriget. Ändå inträffade andra världskriget och vi kan bara lära av de misstag vi ser från det förflutna. Bedöma betydelsen och betydelsen av flygplan under första och andra världskriget. Vissa termer måste... Amerikanska och sovjetiska relationer försämrades under decenniet efter andra världskriget, Uppsats om orsakerna till andra världskriget.


De tre faktorerna…. Stäng menyn Uppsatsämnen. Relaterade essäer Andra världskriget Innan andra världskriget bröt ut tog världen en åktur i baksätet under Hitlers uppgång... Var andra världskriget en fortsättning på första världskriget? Man skulle kunna argumentera att andra världskriget bara var en fortsättning på världen... Flygplan under första och andra världskriget Bedöm betydelsen och betydelsen av flygplan under första och andra världskriget. Försämringen av det amerikansk-sovjetiska förhållandet efter andra världskriget Amerikanska och sovjetiska relationer försämrades under decenniet efter andra världskriget. Flygplanens roll i andra världskriget Kapitel 1: Kriget i sig Flyget började när de första människorna på jorden såg en...





uppsats om första världskriget



Vid denna konferens enades de främsta sjömakterna om att begränsa sina flottor enligt ett fastställt förhållande. Men återigen ingen av makterna gick riktigt igenom med sitt avtal. Ännu en misslyckad fredsansträngning var Locarnokonferensen. Denna konferens producerade ett fördrag mellan Frankrike och Tyskland om att gränsen mellan de två länderna var garanterad. Men vi vet att detta fördrag misslyckades eftersom Tyskland invaderade Frankrike under andra världskriget. Den sista misslyckade fredssatsningen var Parisfredslagen. Vid denna konferens var alla de stora länderna, utom Ryssland, och många mindre länder överens om att krig inte var en nationell politik och sa att de skulle försöka lösa problem med diplomatiska medel. Det enda sättet att krig var acceptabelt i denna handling var genom självförsvar.


Dessa orsakade inte direkt andra världskriget, men de gjorde det möjligt genom sin uppenbara brist på makt. Länder litade fortfarande inte tillräckligt på varandra för att fullfölja de goda idéerna de hade. Den tredje orsaken till andra världskriget var fascismens framväxt. Fascismen var en rörelse som började före första världskriget, men som inte blev en seriös politisk makt förrän Benito Mussolini tog kontroll över den italienska regeringen under Mussolini blev Italien en totalitär regering där fackföreningar avskaffades och politiska motståndare dödades eller tystades ned. Det första av dessa problem var den sänkta levnadsstandarden för det italienska folket. Folket förlorade sitt skydd på åtta timmars arbetsdag och deras löner sänktes av regeringen. Mussolini erkände att levnadsstandarden hade sjunkit, men förklarade det med att det italienska folket inte var vana vid att äta mycket ändå, så de skulle inte känna bristen på mat lika illa som andra.


En annan sak som den fascistiska regeringen orsakade var ett ökat födelsetal i Italien. Mussolini ville att kvinnor skulle få fler barn så att han kunde skapa en större armé i framtiden. På så sätt kände han att han kunde ha en stor armé när han var redo att gå ut i krig för mer land. Mussolini använde taktik ungefär som kommunisterna genom att han hade total kontroll över hela den italienska befolkningen och kunde få människor att döda när han ville. Italien var dock inte det enda landet som faller under fascismen. Tyskland antog denna regeringsform bara den kallades nationalsocialism. De var särskilt hatiska mot det judiska folket, vilket bevisades efter att de började utrota alla judar i Centraleuropa efter att andra världskriget startade. Dessa händelser orsakade inte direkt andra världskriget, men de förde oss till randen av krig.


Människor som lyssnade på dessa diktatorer trodde att dessa män kunde föra dem till världsherravälde. Han hade en vision om att det tyska folket skulle bli en mästarras och dominera hela världen, men han visste också att han inte kunde uppnå allt detta under kriget han tänkte starta. Han hade dock två stora mål som var att föra samman hela Centraleuropa och bilda ett större Tyskland och att skapa mer utrymme för Tyskland att växa genom att ta över Polen. Detta förbjöds av Versaillesfördraget och Hitler ville se hur långt han kunde driva sina motståndare innan de skulle slå tillbaka. Om Storbritannien inte hade varit så passivt mot Hitler så hade de kanske stoppat detta krig innan det någonsin började. De tillät dock Hitler att göra detta eftersom de inte ville starta ett nytt krig.


Hitler drev sedan de europeiska makterna längre och längre tills han invaderade Polen och Europa hade inget annat val än att reagera. Den femte orsaken till andra världskriget var amerikansk och brittisk isolationism. Efter första världskriget vände Amerika sig bort från Europa och gick tillbaka till sina inhemska problem. Det amerikanska folket ville inte ha något med europeiska angelägenheter att göra eftersom många av de skulder som uppstod under kriget inte betalades och amerikanerna var väldigt bittra. Om ett eller båda av dessa länder hade försökt stoppa Hitler när han först kom till makten skulle han förmodligen ha kastats ut ur ämbetet och andra världskriget kan ha förhindrats.


Själva Versaillesfördraget var ett dokument som väckte ilska bland tyskarna. Fördraget avslutade kriget mellan tyskar och de allierade makterna, en grupp inklusive Storbritannien, Frankrike och Grekland, men krävde orättvist att tyskarna skulle acceptera ansvaret för början av första världskriget. Dessutom skulle Tyskland enligt fördraget behöva göra vissa territoriella förändringar, inklusive att ge stora bitar av mark till Polen, Danmark och Tjeckoslovakien. Dessutom skulle nationen tvingas att helt avväpna sig själv, och den tyske kejsaren och många andra armémedlemmar skulle ställas inför rätta som krigsförbrytare. Naturligtvis motsatte sig den tyska regeringen detta fördrag och kallade det en uppenbar kränkning av nationell heder, men med tanke på den tyska arméns svaga ställning hade Tyskland inget annat val än att ratificera fördraget.


Men även efter att Tyskland avväpnades och första världskriget slutade växte ilska och förbittring i Tyskland under nästan två decennier. Adolf Hitler, diktator i Nazityskland från och med framåt och en dekorerad veteran från första världskriget, utnyttjade folkets förbittring genom att lova att hämnas för det orätta Tyskland genom att stärka den tyska armén och föra ett krig mot de allierade makterna. Två år efter sin utnämning till Tysklands förbundskansler i , började Hitler aktivt driva det tyska folket till militarisering, och uppmuntrade ett krig genom att förespråka nationalism, antisemitism och pangermanism för enande av de tysktalande delarna av Europa.


Italien, liksom Tyskland, var också bittert missnöjda med Versaillesfördraget och kände sig lika förbittrade. Benito Mussolini, regeringschefen i Italien, stödde starkt krig och predikade att expansion endast kunde uppnås genom erövring. I , Italien, Tyskland och till och med Japan gick samman för att föra krig mot de allierade makterna, även om det skulle dröja minst två år till innan några strider startade. Förutom missnöje på grund av Versaillesfördraget var fascismens och nazismens framväxt viktiga faktorer som orsakade andra världskriget. Den pågående förbittringen av folket i Tyskland underblåstes av de skadestånd som fortfarande samlades in för första världskriget, och folket uppmanades att förkasta och officiellt avsäga sig Versaillesfördraget. Hitler var desto mer till deras fördel och främjade nazismen som att göra den tyska drömmen levande.


Hitler hyllade kriget och gjorde Tyskland till ett krigsläger genom entusiastisk anställning av människor i armén och vapenindustrin. Under tiden främjade Benito Mussolini fascismen i Italien som ett sätt att uppnå politiska mål och återuppliva den italienska nationen till det stora romerska välståndet i gamla tider. Mussolini ogillade den socialistiska doktrinen i Italien och försökte reformera regeringen till en auktoritär. Grupper av veteraner från första världskriget till stöd för fascismen slog aktivt ut mot anarkister, socialister och kommunister, och i sin tur växte den italienska befolkningen till att prisa krig som ett sätt att uppnå sina politiska mål. I huvudsak innebar detta att enskildas intressen var underordnade statens intressen.


Fascismen förnekade individers frihet såväl som yttrande- och yttrandefrihet och den motsatte sig kommunism, socialism och internationalism. Eftersom Versaillesfördraget förbjöd Tyskland och Italien att inneha vapen, gjordes upprustning av nationerna i hemlighet och program för försvar mot eventuella aggressioner lanserades samtidigt, även i hemlighet. Således var fascismens och nazismens framväxt i Europas länder det perfekta receptet för starten på ett krig. Inom Asien var Japan det första landet som antog expansions- och merkantilismens politik och började industrialisera.


Efter att ha undertecknat det anglo-japanska fördraget i , erkände Storbritannien Japan som jämlikt med andra europeiska länder. Senare i Japan besegrade Ryssland i det rysk-japanska kriget, ett krig över rivaliserande imperialistiska ambitioner att erövra Manchuriet en region i den norra delen av Kina och Korea. Under första världskriget slog Japan sig samman med de allierade makterna och tog kontroll över tyska kolonier i Kina efter första världskrigets slut. Japan hade en fascistisk militärregim och inledde en invasion av Manchuriet. Manchukuo, en nominell suverän kontrollerad av ett Japan, etablerades och förblev i Kina till slutet av andra världskriget.


Axis var ett enat organ av länder som skulle motsätta sig de allierade makterna under andra världskriget. Men innan dess undertecknades hemliga fascistiska fördrag och Japan, Italien och Tyskland fick alla fria händer att expandera i sina respektive regioner. Hade axeln inte enat de länder som planerar att slåss mot de allierade makterna, skulle attacken mot de allierade makterna troligen ha varit oorganiserad och följaktligen misslyckad. En annan viktig orsak till andra världskriget var Japans, Tysklands, Englands, Frankrikes och Italiens gemensamma rädsla för kommunismen. Sovjetunionens uppkomst och kommunismens framgång väckte rädsla och oro bland många länder i Europa.


För kapitalistiska länder som Storbritannien och Frankrike utgjorde kommunismen ett stort hot: bönder och andra lågklassarbetare kan vara arga över att det inte finns en kommunistisk regering som skulle göra dem lika med medborgare i högre klass, så de kan bli inspirerade till att organisera en socialistisk revolution. Med andra ord fruktade regeringarna i dessa kapitalistiska länder att ha ett socialistiskt uppror i händerna på grund av spridningen av kommunistiska idéer. Till skillnad från kapitalisterna var fascisterna i allmänhet motståndare till kommunisterna eftersom de inte gillade kommunismens icke-auktoritära principer och inte ville att några andra regeringsformer skulle störa fascismens spridning i Europa. Den fascistisk-kommunistiska fiendskapen var dock bara spirande. Med hjälp och stöd från Sovjetunionen bildades folkfrontsregeringar, eller regeringar huvudsakligen bestående av vänsterorienterade eller jämlika politiker i många europeiska länder för att kontrollera fascisterna.


Vid , hade den kommunistiska närvaron i Europa ökat så mycket att en Komintern Kommunistisk International hölls för att förena de kommunistiska partierna i alla olika länder tillsammans. Sådana rörelser leder till att Japan, Tyskland och Italien undertecknar antikominternpakten som gjorde att fascisterna engagerade sig i att kämpa mot kommunismen. Tyskland var till och med djärvt nog att deklarera sina ambitioner att erövra Sovjetunionen. Den växande fientligheten mellan de fascistiska nationerna och kommunistpartierna främjade den allmänna uppdelningen mellan axeln och de allierade makterna, vilket gjorde den till en orsak till andra världskriget. En framträdande orsak till andra världskriget var den eftergiftspolitik som antogs av västmakterna, i första hand England och Frankrike, som steg direkt ur fascismens framväxt i Centraleuropa.


England och Frankrike tillät Tyskland och Italien att fortsätta med sina aggressioner mot kommunistpartierna i hopp om att gynnade fascistiska makter skulle bidra till att försvaga Sovjetunionen. Kom ihåg att England och Frankrike, liksom fascisterna, också är emot kommunismen, men av olika skäl specifikt, eftersom den motsäger kapitalismen och kan sporra socialistiska revolutioner. Förutom att använda fascistisk favorisering mot Sovjetunionen, ansåg västmakterna att de kunde stoppa kommunismens spridning till västra Europa genom att använda det fascistdominerade centraleuropa som ett bålverk eller försvarsmur.


Av självskyddsskäl har Neville Chamberlain, Storbritanniens premiärminister, och Édouard Daladier, Frankrikes premiärminister, också blidkat Tyskland för att minska chanserna för Tyskland att attackera Västeuropa. Denna eftergiftspolitik verkade harmlös nog och infördes helt enkelt på grund av västerländsk rädsla för kommunismens spridning, men den stärkte faktiskt fascistiska makter till farligt höga nivåer och satte världen på gränsen till andra världskriget. Först och främst, när det spanska inbördeskriget startade som ett resultat av att kommunistiska och fascistiska partier kämpade inom Spanien, skickade Tyskland och Italien enorma mängder trupper till Spanien för att hjälpa fascisterna, men Storbritannien och Frankrike, till vilka Sovjetunionen vädjade till kollektivt hjälpte kommunisterna, förblev ståndaktigt likgiltiga och antog en politik av icke-intervention.


Ett annat exempel kan ses när Tyskland försöker förvärva Sudetenland från Tjeckoslovakien på grund av det höga antalet tysktalande människor där. En annan fascistisk orsak till andra världskriget var helt enkelt fascistisk aggression. Även om Kina vädjade om hjälp från attacken till Storbritannien, Frankrike och till och med USA, förblev alla tre nationerna likgiltiga och vägrade att ingripa, en tyst synd av underlåtenhet. Detta berodde naturligtvis på deras eftergiftspolitik, men att helt enkelt låta en oprovocerad krigshandling passera är uppenbarligen aggression, om inte av fascister, så av fascistiska anhängare.


Eftersom Kina är medlem i Nationernas Förbund protesterade Nationernas Förbund starkt mot den japanska attacken, men utan resultat. Japan lämnade helt enkelt förbundet och, uppmuntrad av bildandet av Manchukuo, den japanska marionettön i Manchuriet, fortsatte att invadera resten av Kina i det andra kinesisk-japanska kriget i På samma sätt attackerade Mussolini Abessinien Etiopien utan någon motivering. Återigen gjorde Nationernas Förbund en scen och förklarade Italien som en angripare. Men eftersom de stora medlemmarna i Nationernas Förbund följde eftergiftspolitiken vidtogs inga åtgärder mot Italien, och som ett resultat erövrades Abessinien av italienska fascister i I ännu en flagrant kränkning av etablerade regler, invaderade fördrag i detta fall . och annekterade Österrike i Även om det var en så enorm affär, protesterade varken Frankrike eller Storbritannien eftersom de höll fast vid eftergiftspolitiken.


Men sådan aggression gjorde de drabbade nationerna ilska och skapade återigen spänning och förbittring mellan nationer, vilket förde världen ännu ett steg stängt för andra världskriget. I grund och botten som ett direkt resultat av att amerikanerna, britterna och fransmännen antog politiken för eftergifta och icke-ingripande, misslyckades Nationernas Förbund och blev maktlöst. Eftersom Storbritannien och Frankrike var två stora medlemmar i Nationernas Förbund, utan deras stöd, var Förbundet maktlöst att genomdriva någonting, införa sanktioner eller vidta militära åtgärder där det behövdes. att förhindra eller motverka fascistisk aggression i Abessinien, Kina, etc.

No comments:

Post a Comment