Tuesday, December 21, 2021

Allmänna uppsatsämnen på engelska

Allmänna uppsatsämnen på engelska



Historien måste skrivas om. Ålderdomens problem. Skogar för nationell välfärd. TV:s inverkan på våra sociala värderingar. Demokratins framtid i Indien. Demokratins test är kritikens frihet.





Läsarinteraktioner



Vanligtvis är elever frestade att skriva om något de har en stor passion för eller är genuint intresserade av. Även om det aldrig finns ett korrekt svar om att välja det bästa ämnet, allmänna uppsatsämnen på engelska, det finns filter att använda när man brainstormar idéer. Efter att ha haft gott om skriverfarenhet blir det uppenbart att vissa ämnen passar bättre med specifika kategorier än andra; detta betyder att din diskussionspunkt bör väljas först efter att du vet vilken typ av uppsats du måste skapa. I skrift finns det inget viktigare än uppsatsämnet du väljer.


Uppsatsämnets idé är ryggraden i ditt papper, allmänna uppsatsämnen på engelska, och om det är svagt kommer det att vara extremt svårt för dig att lyckas. De bästa ämnesidéerna är de som allmänna uppsatsämnen på engelska brinner mest för. Om du inte bryr dig om ditt ämne kommer uppsatsen att vara tortyr för dig att skapa. Men om allmänna uppsatsämnen på engelska är något du verkligen gillar, att skriva det kommer att bli en bris. En annan punkt att tänka på när du väljer din uppsatsämneidé är din publik. Om din publik har liten eller ingen kunskap om ett visst ämne, överväg att utelämna mycket tekniska och specialiserade ämnen.


Och slutligen, välj något intressant och spännande. Covid-pandemin kom in i vår värld väldigt oväntat och det är svårt att anta vad månader av självisolering och beställningar hemma kommer att göra med våra liv och dagliga rutiner. Detta är definitivt en upplevelse som ingen av oss någonsin kommer att glömma, allmänna uppsatsämnen på engelska, och en uppsats om ett så hett ämne kommer att tilltala de flesta läsare. Vi har några intressanta essäämnen nedan:. Som nämnts ovan beror ditt uppsatsämne helt på vilken uppsatsstil du skriver. Det finns olika uppsatsstilar som varje elev bör känna till, och de kan delas upp i fyra huvudgrupper:.


Övertygande skrivgrupp 1 - Denna uppsatstyp ber författaren att välja och försvara en synpunkt på en viss position. Argumenterande, forskning och övertygande essäer passar in i denna kategori, allmänna uppsatsämnen på engelska. Expository Writing Group 2 - Denna grupp handlar om att presentera fakta och informera läsaren om något ämne eller idé, allmänna uppsatsämnen på engelska. Descriptive Writing Group 3 - Denna stil ber författaren att släppa lös sin inre artist med livlig vokabulär och sammanhängande idéer för att förklara en idé, beskriva ett koncept, etc. Definition och beskrivande essäer passar in i denna kategori. Berättande skrivgrupp 4 - Denna mindre vanliga, men fortfarande förvisso närvarande stil kräver att författaren berättar en historia eller förklarar en process något i kronologisk ordning.


Berättande, process och personliga essäer placeras i denna kategori. Orsaksuppsatser förklarar hur en sak påverkar en annan. Orsak och verkan metoden för att täcka ett ämne är mycket vanlig och används för att skriva uppsatser på både skol- och högskolenivå. Denna form av uppsatsorganisation låter eleverna förklara hur ämnen hänger ihop. Kolla in våra ämnen för orsak och verkan:. Argumenterande essäer brukar presentera argument både för eller emot en viss fråga. Beroende på författarens mål och personliga åsikter kan argument balanseras på båda sidor av problemet, eller så kan de mest stödja en av sidorna. Några bra essäämnen skrivs nedan:. När du skriver en berättande uppsats kan du föreställa dig att du är en riktig författare.


Du får prata om dina upplevelser och berätta en intressant, sorglig eller rolig historia som är minnesvärd för dig. I en berättande uppsats spelar detaljer en stor roll som ett av målen allmänna uppsatsämnen på engelska att måla en bild för läsaren med dina egna ord. Det är bättre att välja en berättelse som du minns mycket väl och som kan notera de minsta detaljerna. Några bra idéer för ditt uppsatsämne är:. En forskningsuppsats presenterar en fråga som bygger på verk av forskare och forskare. Efter att ha förklarat vad andra har att säga om ett problem får du oftast uttrycka din egen åsikt i frågan.


Här är några intressanta forskningsuppsatser:. Informativa uppsatser liknar forskningsuppsatser, men de presenterar helt enkelt fakta och utbildar läsarna i en fråga. Här får du inte säga vad du tycker, utan du diskuterar helt enkelt ditt ämne och informerar din läsare om det. Här är några bra essäämnen:. En expository essäs mål är att göra en analys av en viss fråga baserad på fakta och forskning. Här måste du förklara exakt hur saker och ting händer och beskriva processen eller orsak och verkan relationen. Den största skillnaden mellan expository essäer från andra typer är att punkten du försöker argumentera för är en analysprocess och inte bara är baserad på din forskning. Målet med en definitionsuppsats är att definiera en term.


För det mesta handlar dessa uppsatser om termer som inte är konkreta. Dessa termer har inga strikta definitioner, och de kan skilja sig åt beroende på kultur eller personlighet. Här är några definitionsuppsatsämnen:. Beskrivande essäer liknar berättande allmänna uppsatsämnen på engelska, även om beskrivande uppsatser ägnar ännu mer uppmärksamhet åt detaljer men har mindre handling. Beskrivande uppsatser måste förmedla en känsla, atmosfär eller plats. Alla ämnen för en beskrivande uppsats är dina erfarenheter och saker du har ett levande minne av. Processuppsatser måste förklara för din läsare hur något görs. Det är nödvändigt att beskriva ämnet först, allmänna uppsatsämnen på engelska, och förklara sedan steg för steg hur processen går till.


Stegen kan vara mycket exakta och gradvisa. Tvärtom, det kan också helt enkelt vara en förklaring till en grupp av handlingar som inte nödvändigtvis följer varandra. Personliga essäer är självbiografiska berättelser som har en vänlig, intim touch till dem. Tonen i en sådan uppsats är vanligtvis konverserande och återspeglar författarens karaktär. Den bör också undersöka vissa känslor du har upplevt som ett resultat av särskilda händelser som har hänt dig. Även om övertygande och argumenterande essäer kan låta som exakt samma sak, har de en tydlig skillnad: det som skiljer övertygande essäer från argumenterande är vilken typ av resonemang de använder för att försvara sin åsikt. Medan argumenterande essäer tenderar att förlita sig på logik och statistik för att göra sin poäng, handlar övertygande skrivande om att övertyga genom känslor och moral.


Båda dessa skrivstilar skulle kunna diskutera liknande ämnen. Skillnaden kommer från den metod som används för att göra sin poäng. Jämför och kontrast uppsatser visar upp din förmåga att hitta likheter och skillnader mellan två eller flera ämnen eller synpunkter. Den här typen av uppsatser är relativt lätta och roliga att skriva eftersom du får uttrycka dina egna tankar istället för att skriva blotta fakta. Du kan dra paralleller och analysera relationerna mellan objekt samtidigt som du förklarar ditt unika perspektiv för läsaren. Vissa ämnen är mer kontroversiella än andra. Chansen är stor att du inte nödvändigtvis kommer att lyckas övertala din läsare att ta din sida - det är därför dessa ämnen är kontroversiella.


Vill piffa upp saker och ting lite? Vad sägs om ett roligt argumenterande essäämne? Humor är ett bra verktyg för att uppmuntra dina läsare att vara intresserade av ditt ämne. Ibland, även efter att ha förstått vilka essätyper som hör till vilka ämnen, kan det vara svårt att fastställa ett. Här på EssayPro – den anpassade tjänsten för avhandlingsskrivande – tror vi att tålamod är en dygd. Prata med teamet av uppsatsförfattare online idag för att få hjälp med att välja ett lämpligt uppsatsämne – tillsammans med hjälp med formatering och disposition. Våra experter hjälper dig att begränsa dina idéer och se till att du väljer den du är mest bekväm med.


Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem. Bra jobbat. Hon följde alla allmänna uppsatsämnen på engelska, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp.


Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag.


Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning, allmänna uppsatsämnen på engelska. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA Allmänna uppsatsämnen på engelska IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen.





hur man rättar en uppsats



Påven Johannes Paulus II dör. Center—Statsrelationer i Indien. Tsunamikatastrofen och efter. Hotet om bioterrorism. Manmohan Singh - Indiens ex-premiärminister. Regeringschans i centrum. Empowerment av kvinnor. Abdul Kalam – Indiens president. Ett besök på kullarna. Stor uppsats till ord. Omformning av FN:s säkerhetsråd. Problemet med fattigdom. Försvarsberedskap och säkerhetsutmaningar. Korruption obundet. Korruption på höga platser. Koalitionens era. Rymdutforskning i Indien. Utforskning och rymdforskning. Förstå miljön. Miljö i fara. Vägolyckor. Infrastruktur i Indien. Maktsvält i Indien. Gujral-doktrinen. Valreformer. Barnarbete.


Mänskliga rättigheter. Byråkratins roll i Indien. Behov av valreformer i Indien. Decentralisering eller centralisering av makt. Allmän opinion och indisk demokrati. Utmaningar för indisk demokrati. Terrorismens hot. Religion och politik. WTO-slutet av den suveräna nationalstatskonceptet. Elektriska reformer i Indien. Koalitionspolitik i Indien. Kriminaliseringen av politiken. Är icke-anpassningsrelevant? Indien vid 50 – prestationer och misslyckanden. Rättsväsendets återkomst. Konsumentskydd – varför och hur? Hållbar utveckling. Indisk sport. Femtio år av indisk utrikespolitik. Hot mot Nation Building Process. Relevansen av Mahatma Gandhi. Kommunalism och kasteism är två sidor av samma mynt.


Ändra ansikte av Caste System. Multi TV Channels inverkan på det indiska samhället. Demokrati och Indien. Yrkesutbildning. Höga priser och deras effekter. Det tolfte Lok Sabha-valet. Behov av fred och harmoni i Indien. Bankernas roll för att lösa arbetslöshet. Svarta pengar problem i Indien. Kan teknik hjälpa indiska byar? Offentlig sektors roll i den indiska ekonomin. Operation Flood. Slutet på den kommunistiska ideologin. Immateriella rättigheter-Patent. Globalisering kontra regionalism. Globalisering-Rik eller fattig dikotomi. Engelskans framtid i Indien. Är undersökning nödvändig? Vikten av bibliotek. Värdet av spel och sport. Sexualundervisning nödvändig i skolor. Kroppsstraff i skolan. Bör mobiltelefoner tillåtas i skolor? Nöje att läsa.


Vikten av moralisk utbildning. Rätten till utbildning en möjlighet och en utmaning. Vetenskap - en välsignelse eller en förbannelse. Datorernas roll i vardagen. Rymdprogram i Indien. Vårt kulturarv. Indiska festivaler. Historiska monument i Indien. Indiens danser. Min favorit artist. Arbetslöshet i Indien. Landreformer i Indien. Problem och framtidsutsikter för småskalig industri i Indien. Problem med landsbygdens skuldsättning i Indien. Inverkan av ekonomiska reformer. Femtio år av indisk planering. Program för utrotning av fattigdom – Hur långt framgångsrika? Utbildningsreformer i Indien Bevarande av skogarnas biologiska mångfald – relevans och bevarande Miljöföroreningar i Indien Vetenskapliga problem i Indien om Indien tillverkar kärnvapenbomb?


Fredlig användning av kärnenergi i Indien Satellitkommunikationsskogar för nationell välfärd. TV:s inverkan på våra sociala värderingar. Uppgifter inför de indiska forskarna. Autonomi till elektroniska medier Prasar Bharti. Sociala problem i Indien. Kvinnors roll i det indiska samhället. Vart indisk ungdom. Brott mot kvinnor. Skönhet är sanning och sanning Skönhet. Citat Socialt, Ekonomiskt, Politiskt, Litteratur, Sociologi och Allmänt. Utbildningsproblem i Indien. Indiens kulturella problem. Politisk frigörelse av kvinnor. Befolkningsexplosion-åtgärder. Barnarbete I Indien. Ändra idé om familjen. Två motsägelsefulla ansikten av den mänskliga naturen. Frihet är människans födelserätt. Det förflutna är roten till nuet. Demokrati och diktatur. Religionens roll. Indiska arkitektoniska färdigheter. Politik är en konst att vinna makt och hantverket att behålla den.


Civilisationsåldern. Upptäckter och uppfinningar av människan satte hans liv i fara. Utbildningens mål och syfte. Socialutbildningens roll i nationell återuppbyggnad. Livets huvudsakliga verksamhet är att njuta av det. Vetenskapens framsteg. Begreppet konst och poesi. Drama och verkliga livet. Femtio år av indiska filmer. Pressens roll. Demokrati utan disciplin är meningslöst. Roll som oppositionsparti i Indien. Religiös fundamentalism. Min favoritpoet. Min favoritsportstart. Enhet i mångfald. Världens nya sju underverk. Tidningens roll. Mina drömmars Indien. Turism i Indien. Vurmen för mode. Problemet med uppror. Avveckling av offentliga företag. indiska järnvägar. Panchayati Raj. Ekonomiska reformer.


Indisk exportkorg. Ny omorganisation av stater. Befolkningstrender i Indien. Begreppet en välfärdsstat. Arbetslöshetsproblem i Indien. SAARC och Male Summit. Examination under granskning. Travails of Living i Delhi. Mata de hungriga miljarderna. Primär utbildning i Indien. Terrorism i Indien. Förnybara energikällor. Vetenskap och samhälle. Skogs- och viltvård. Reservation för kvinnor i parlamentet. Vattenproblem. Det nukleära alternativet. Indisk turism. Fördelen med internet. Indisk demokrati. Kontorsautomation. Järnvägsolycka: orsaker och åtgärder. Kostnaden för korruption. Rätt till information RTI.


En plats för indianer i säkerhetsrådet. Den andra frihetskampen. Krig uppnår ingenting, löser ingenting. Indien går till kärnkraft. Paradoxer om demokrati. Demokrati innebär tolerans för oliktänkande. Oppositionens roll i en demokrati. Rättsväsendets roll i en demokrati. Rättslig aktivism. Val — Lacunae and remedies. Korruption i det offentliga livet. Kommunalismens politik. Ska det finnas reservationer? Rätt och fel av konvertering. Är Indien sugen på en enhetlig civillag? Kvinnor borde ha reserverade platser i parlamentet. En opolitisk försvarsmakt. Förenta nationernas roll och framtid. Kan mänskliga rättigheter vara universella rättigheter? Status för mänskliga rättigheter i det oberoende Indien. Miljöförorening. Mervärdesskatt. Problemet med modern ungdom.


Problem med stadslivet. Massmedias roll i nuvarande världsfrågor. Robotics eller Future of Robotics. Ekologiska hänsyn och utveckling måste gå ihop. Vad är det för fel på vår utbildning? Barnarbete i Indien. Socioekonomisk rättvisa- En ouppfylld dröm om Indien. Indien som världen ser henne. Indien behöver ett starkt centrum. Gårdsmekanisering. Att annonsera är ett dyrt sätt att sälja. Datorteknik ett förebud om nytt liv. Livet en bana eller en boom. Realism nyckel till utveckling. Matspannmålsproduktion i Indien. Kontrollera erosion eller tappa mark. Modernitet och tradition. Indien och CTBT. Bankverksamhet i Indien. Kashmirproblemet. Avskaffande av fattigdom på landsbygden.


Ekologi, ekonomi och naturresurser. AIDS: den säkra och tysta mördaren. Avhopp och hästhandel. Euron har anlänt. Global uppvärmning. Kargilkriget. Clinton besöker Indien. Genomkartläggning. Mänskliga rättigheter och de indiska väpnade styrkorna. Tortyr: Den levande döden. Terrorismens föränderliga ansikte. Kan terrorism rättfärdigas? Ekonomisk liberalisering – utmaningar inför Indien. Privatisering av ekonomin. Hur fria är vi? Demokrati i Indien. Road Rage och demokratiska värderingar. Demokratins test är kritikens frihet. Det stora slutet av livet är inte kunskap utan handling. Våldet ökar. Examina är ett nödvändigt ont. Ett besök i en djurpark.


Ett besök på en cirkus. Ett besök på en historisk plats. Ett besök på en mässa. Ett besök på ett museum. Ett besök i en trädgård. Ett besök på en konstutställning. Ett besök på ett sjukhus. En Scen Vid En Bussplats. En Scen På En Järnvägsstation. En Scen Framför En Biograf. En scen vid ransoneringsdepån. En Scen Vid En Vallokal. En äktenskapsscen. En scen vid soluppgången. En Scen Framför Examinationssalen. En scen i examenssalen. En gatubild. Min första dag på college. Din College Sports Day. Självständighetsdagen. En varm dag på sommaren. En extremt kall dag på vintern.


Den sorgligaste dagen i mitt liv. En regnig dag. En kulturell funktion i din högskola. Hur du tillbringade din sista söndag. En sömnlös sommarnatt. En resa med buss. En resa med tåg. En olycka. En flygkrasch. Min favoritlärare. Vår rektor. Min bästa vän. Min mamma. Min favoritförfattare. Brevbäraren. En indisk bonde. En modern tjej. Personen du inte gillar. En Rickshaw Puller. Kabbadi Match. En endags cricketmatch. En fotbollsmatch. Nöjet med collegelivet. Vårt högskolebibliotek. Din högskolematsal. Livet på ett college vandrarhem. Nöjet att läsa böcker. Craze for filmer.


En indisk festival. En morgonpromenad. Min hobby. Livet en indianby. Tvn. Hemgiftens hot. Ett begravningståg. Ett besök på en Hill Station. Ett besök på en fullsatt marknad. Din favoritklänning. Ditt favoritspel. En scen i en valbås. Om jag vore principen för min högskola. En månljus natt. Min favoritbok. Mina grannar. En prisutdelningsfunktion. Om jag vore miljonär. Analfabetism: A Bane. Fattigdom i Indien. Korruption: - Ett socialt ont. Hemgift: en förbannelse. Barnarbete:- En Bane. Brain Drain Eller Brain Cirkulation. Våld mot kvinnor. Global uppvärmning. Betydelsen av opposition i en demokrati.


Dödshjälp:- Mercy Killing. Uniform civillagen. Bokning inom privat sektor. Samlingsregeringen. Studenter och politik. Mänsklig kloning. Dödsstraff. Informationsteknologi. Valreformer. Kvinnligt fosterdöd. Kvinnor Reservation. Kroppsstraff. Arbetslöshetsersättning. Behov av bränslesubvention. Hemligheten med framgång i livet. Intellektuella och samhället. Mänsklig kloning Krigets fasor. Sportens betydelse. Testet av en stor bok. En bra bok är en av våra bästa vänner. Bokstävernas värde. Vikten av självtillit. Böcker - ett motgift mot tristess. Bevarande och utnyttjande av vatten. Konstens plats i den moderna världen. Vikten av självförtroende. Indien Framsteg under antiken. Värdet på böcker. Arbete viktigare än pengar.


Indisk kultur. Statusen för en vetenskapsman. Uppsatser till ord. Livet i en indianby. Vandrarhemsliv för en student. Effekterna av Ragging. Bör rökning förbjudas. Effekter av global uppvärmning. En skolpicknick. Tunnelbanetåg till Delhi. Min favoritförfattare. Bankrån. En regnig dag på sommaren. Växande befolkning i Indien. Utveckling och befolkningskontroll. Indiska samhället. Ålderdomens problem. Moral och lag. Skydd mot Internetmissbruk. Terrorism och demokrati. Politiker över lagen. Barnomsorg. Kriminaliseringen av politiken. Den globala byn. Skulle det bli spritförbud? Mänsklig förmåga. Bör rökförbud på offentliga platser? Ett imaginärt flyg i ett flygplan.


Den indiske soldaten. Värdet av spel. Gatubråk. Din favorit TV-kanal. Ett besök på en bokmässa. Värdet av punktlighet. En molnig dag på vintern. Min favoritförfattare. En kall dag. En picknick. En resa med tåg. Ett flyg med flyg. Hur jag tillbringade mitt sommarlov. Hur jag tillbringade min sista söndag. Livet i en storstad. Ett besök på en cirkusföreställning. Ett besök på en djurpark. Ett besök på en bioshow. Ett besök på en historisk plats. Ett besök på en mässa eller The Baisakhi Fair. Ett besök på en backstation. Ett besök på en utställning. Mitt livs ambition. Fotbollsmatch. Spelet cricket. En volleybollmatch. Ett besök på ett sjukhus. Den årliga idrottsdagen i vår högskola. Prisutdelningsfunktionen i vår högskola. Vår högskolematsal.


Vårt högskolebibliotek. Valet av yrke. En indisk festival eller Diwali. En gatutiggare. Ett gatubråk. Ett hus i brand. En flod i översvämning. Min mormor. En bussolycka. Min vän. Min erfarenhet av universitetslivet. Ett bröllop. En valscen. En scen på järnvägsstationen. Den giriga hunden. En klok bonde och hans söner. Räven och druvorna. Hönan som lade guldägget. Robert Bruce och Spider. Tre giriga vänner. Haren och Lejonet. Haren och sköldpaddan. Otacksamma Tiger. Gott ut ur det onda. Elefanten och Skräddaren. En dum kråka. En blind man med en lampa. Lejonet och musen. Törstig kråka. Slaven och Lejonet. Biet och Duvan.


Födelsedagsfest jag njöt av. Platsen vid en undersökningscentral. Scen vid en järnvägsplattform. Beskriv en olycka. Beskriv en skolatlasbok. Min granne. Beskriv de människor du hatar. Reser med en DTC-buss. Tillbringar en natt ensam i huset. Beskriv hur du polerar dina skor. Beskriv ditt högskolebibliotek. Beskriv din farfar. Beskriv tidningen du läser. Mahatma Gandhi. Loknayak Jayaprakash Narayan. Jawahar Lal Nehru. Shri Lal Bahadur Shastri. Shrimati Indira Gandhi. Abdul Kalam. Diwali - Ljusfestivalen. Republikens dag 26 januari.


Ett besök på djurparken. Ett besök på en cirkus. Ett besök på ett sjukhus som utomhuspatient. Ett besök hos en frisör. Ett besök på Super Bazaar. Ett besök i en ransoneringsbutik. Ditt besök på en helig plats. En plats av historisk betydelse. Ett besök på en restaurang. En dag i studentens liv. En dag i en sjuksköterskas liv. Självbiografi av en docka. Självbiografi av ett frågepapper. Självbiografi av en trasig skjorta. En självbiografi av en kniv. Min första dag i skolan. Min sista dag i skolan på lördag. Min första dag i en tentamenssal. Huset jag bor i. Läraren jag gillar mest. Spelet jag gillar bäst. Varför jag gillar min skola. Uppehållsperioden i en skola. Scen När skolan är över.


En scen på en Tonga-läktare. Scenen inuti en biografsal. En flod i översvämning som du sett. Morgonsamling i en skola. En morgonpromenad En morgonpromenad. Min äldre syster. Min bästa vän. Min familj. Min favoritfrukt - Mango. Min idé om ett lyckligt liv. Ramayana-min favoritbok. Personas och saker. Föreställ dig att du är en staty i en park. Punktligt liv i skolan. En bröllopsfest du nyligen deltog i. En födelsedagsfest. Beskriv något minnesvärt tillfälle i ditt liv. Beskriv en resa med båt. En resa med tåg. Den roligaste personen i ditt liv. Fördelar med telefon. En dag i en lärares liv. Min favoritledare. En expository essäs mål är att göra en analys av en viss fråga baserad på fakta och forskning. Här måste du förklara exakt hur saker och ting händer och beskriva processen eller orsak och verkan relationen.


Den största skillnaden mellan expository essäer från andra typer är att punkten du försöker argumentera för är en analysprocess och inte bara är baserad på din forskning. Målet med en definitionsuppsats är att definiera en term. För det mesta handlar dessa uppsatser om termer som inte är konkreta. Dessa termer har inga strikta definitioner, och de kan skilja sig åt beroende på kultur eller personlighet. Här är några definitionsuppsatsämnen:. Beskrivande essäer liknar berättande essäer, även om beskrivande essäer ägnar ännu mer uppmärksamhet åt detaljer men har mindre handling. Beskrivande uppsatser måste förmedla en känsla, atmosfär eller plats.


Alla ämnen för en beskrivande uppsats är dina erfarenheter och saker du har ett levande minne av. Processuppsatser måste förklara för din läsare hur något görs. Det är nödvändigt att först beskriva ämnet och sedan förklara, steg för steg, hur processen går till. Stegen kan vara mycket exakta och gradvisa. Tvärtom, det kan också helt enkelt vara en förklaring till en grupp av handlingar som inte nödvändigtvis följer varandra. Personliga essäer är självbiografiska berättelser som har en vänlig, intim touch till dem. Tonen i en sådan uppsats är vanligtvis konverserande och återspeglar författarens karaktär. Den bör också undersöka vissa känslor du har upplevt som ett resultat av särskilda händelser som har hänt dig. Även om övertygande och argumenterande essäer kan låta som exakt samma sak, har de en tydlig skillnad: det som skiljer övertygande essäer från argumenterande är vilken typ av resonemang de använder för att försvara sin åsikt.


Medan argumenterande essäer tenderar att förlita sig på logik och statistik för att göra sin poäng, handlar övertygande skrivande om att övertyga genom känslor och moral. Båda dessa skrivstilar skulle kunna diskutera liknande ämnen. Skillnaden kommer från den metod som används för att göra sin poäng. Jämför och kontrast uppsatser visar upp din förmåga att hitta likheter och skillnader mellan två eller flera ämnen eller synpunkter. Den här typen av uppsatser är relativt lätta och roliga att skriva eftersom du får uttrycka dina egna tankar istället för att skriva blotta fakta. Du kan dra paralleller och analysera relationerna mellan objekt samtidigt som du förklarar ditt unika perspektiv för läsaren. Vissa ämnen är mer kontroversiella än andra. Chansen är stor att du inte nödvändigtvis kommer att lyckas övertala din läsare att ta din sida - det är därför dessa ämnen är kontroversiella.


Vill piffa upp saker och ting lite? Vad sägs om ett roligt argumenterande essäämne? Humor är ett bra verktyg för att uppmuntra dina läsare att vara intresserade av ditt ämne. Ibland, även efter att ha förstått vilka essätyper som hör till vilka ämnen, kan det vara svårt att fastställa ett. Här på EssayPro – den anpassade tjänsten för avhandlingsskrivande – tror vi att tålamod är en dygd. Prata med teamet av uppsatsförfattare online idag för att få hjälp med att välja ett lämpligt uppsatsämne – tillsammans med hjälp med formatering och disposition. Våra experter hjälper dig att begränsa dina idéer och se till att du väljer den du är mest bekväm med. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem.


Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor.


Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag.


Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen.

No comments:

Post a Comment